Ελλάδα

Καιρός σήμερα Κυριακή [30/8/26]: Ζέστη και μελτέμια – Πότε ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Καιρός σήμερα Κυριακή [30/8/26]: Ζέστη και μελτέμια – Πότε ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi//Καιρός σήμερα Κυριακή [30/8/26]: Ζέστη και μελτέμια – Πότε ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά σήμερα σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ζέστη και μελτέμια συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού (30.08.2026) καιρού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς οι άνεμοι τα 7 μποφόρ, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει και νέα άνοδος του υδραργύρου.

Μετά το σύντομο διάλειμμα από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι θερμές αέριες μάζες που μετακινούνται από τη Βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας αναμένεται να επιστρέψουν. Το τελευταίο διήμερο του Αυγούστου, αλλά και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, θα κυλήσουν σε θερμό σκηνικό, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά μέχρι και την Τετάρτη.

Μια προσωρινή μεταβολή αναμένεται περίπου στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, όταν η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Η τάση αυτή, ωστόσο, δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς από τις 6 του μήνα και έπειτα προβλέπεται νέα θερμή εισβολή.

Αλλαγή θα υπάρξει και στους ανέμους, καθώς το μελτέμι θα χάσει την ένταση που είχε τις προηγούμενες ημέρες. Παρότι θα υποχωρήσει, θα εξακολουθήσει να πνέει ισχυρό κατά διαστήματα και σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου, παρουσιάζοντας μικρές μεταβολές στην έντασή του.

Παράλληλα πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά σήμερα σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ο καιρός σήμερα Κυριακή (30.08.2026)

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και εκ νέου τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά τμήματά του πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νοτιοανατολικά. Θα φτάσει στα Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 32 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι εκ νέου οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα από ανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 με 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι εκ νέου οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Πηγή: pagenews.gr

Ιωάννα Πυλούδη
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Ιωάννα Πυλούδη Δημοσιογράφος – Συντάκτρια Επικαιρότητας
Καλύπτει θέματα ελληνικής επικαιρότητας, lifestyle, αγοράς, επιστήμης, καινοτομίας και fine living. Διαθέτει διετή εμπειρία στη δημοσιογραφία και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, με έμφαση στη σύνταξη ειδησεογραφικών και θεματικών άρθρων. Είναι απόφοιτη του University of East London, όπου ολοκλήρωσε σπουδές BSc (Hons) in Psychology (2022-2025), συνδυάζοντας την κατανόηση των κοινωνικών τάσεων και της ανθρώπινης συμπεριφοράς με τη σύγχρονη δημοσιογραφική γραφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο