Διεθνή

Μελάνια Τραμπ: Συμβουλεύει τον πρόεδρο να παραδεχθεί την ήττα

Μελάνια Τραμπ: Συμβουλεύει τον πρόεδρο να παραδεχθεί την ήττα
Μελάνια Τραμπ: Δεν τοποθετήθηκε δημοσίως, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες συμβούλεψε και αυτή τον σύζυγό της να αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει χάσει και μάλιστα πανηγυρικά. Έχασε με την μεγαλύτερη διαφορά σε ψήφους που έχει χάσει ποτέ Αμερικανός πρόεδρος. Ωστόσο άγνωστες παραμένουν οι επόμενες κινήσεις του, καθώς δεν έχει παραδεχτεί την νίκη του Μπάιντεν και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι θα κινηθεί νομικά. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN, υπάρχουν φωνές στο περιβάλλον του προέδρου που προσπαθούν να τον πείσουν να αλλάξει γραμμή πλεύσης και να παραδεχτεί την ήττα του. Ανάμεσα σε αυτούς και η Μελάνια Τραμπ.

Η Μελάνια Τραμπ ένωσε τη φωνή με όσους από το περιβάλλον του Προέδρου Τραμπ τον συμβουλεύουν πως ήρθε η ώρα να αποδεχτεί την απώλεια των αμερικανικών εκλογών και να το πει δημόσια. Αν και δεν έχει σχολιάσει δημοσίως τις εκλογές, η Μελάνια Τραμπ φέρεται να εξέφρασε την άποψή της στον Ντόναλντ Τραμπ. «Το έχει ξανακάνει, όπως το κάνει συχνά», δήλωσε πηγή του CNN.

Νωρίτερα και ο Τζάρεντ Κούσνερ, στενός σύμβουλος και γαμπρός του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον προσέγγισε προκειμένου να του προτείνει να αναγνωρίσει την ήττα του από τον αντίπαλό του στις αμερικανικές εκλογές, τον Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα και πάλι με το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος. Το CNN δεν ανέφερε ποια ήταν η αντίδραση του Τραμπ σε αυτήν την πρόταση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, προηγουμένως, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News είχε μεταδώσει, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ότι ο Τραμπ θα είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, εφόσον το επιτελείο του εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζορτζ Τζ. Μπους δήλωσε σήμερα ότι μίλησε με τον εκλεγμένο Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον οποίο και συνεχάρη για τη νίκη του.

Σε ανακοίνωση του, ο Μπους ανέφερε πως οι Αμερικανοί μπορούν να είναι βέβαιοι πως οι εκλογές στις ΗΠΑ ήταν «θεμελιωδώς ελεύθερες, η ακεραιότητά τους θα επικυρωθεί και το αποτέλεσμά τους είναι ξεκάθαρο». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε πως ο (απερχόμενος) πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει το δικαίωμα να ζητήσει ανακαταμετρήσεις και να επιδιώξει νομική αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments