Ελλάδα

Πλοίο Πρέβελης: Συνεχίζεται η περιπέτεια – Γυρνάει στη Ρόδο με μία άγκυρα

Πλοίο Πρέβελης: Συνεχίζεται η περιπέτεια – Γυρνάει στη Ρόδο με μία άγκυρα
Πλοίο Πρέβελης: Υπάρχουν 173 επιβαίνοντες – οι 109 είναι επιβάτες και οι 64 μέλη του πληρώματος.

Δεν έχει τελειωμό η περιπέτεια του πλοίου «Πρέβελης». Στη Ρόδο επιστρέφει μετά την αποτυχημένη προσπάθεια περίπου 7 ωρών να δέσει στο λιμάνι του Διαφανιού Καρπάθου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου, εντοπίστηκε σοβαρό πρόβλημα στη μηχανή ανέλκυσης της άγκυρας του πλοίου (η μία έμεινε στο λιμάνι του Διαφανιού) γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει στη Ρόδο όπου δεμένο στα πλάγια θα αποβιβάσει τους επιβάτες.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολύμπου Διαφανιού Καρπάθου, Ηλίας Παπαηλίας υποστήριξε πως «θα πρέπει να δρομολογηθούν και νέα, ακόμη πιο αξιόπλοα πλοία, σύγχρονα και γρηγορότερα για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και της Β.Καρπάθου». Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του Λιμεναρχείου Καρπάθου. Πάντως, ευτυχώς, δεν υπάρχει τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Στο πλοίο «Πρέβελης» υπάρχουν 173 επιβαίνοντες, οι 109 είναι επιβάτες και οι 64 μέλη του πληρώματος. Το πλοίο είχε αναχωρήσει το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου  από τη Ρόδο, προσέγγισε στο λιμάνι της Χάλκης και συνέχισε με προορισμό το λιμάνι του Διαφανίου. Εκεί προσάραξε σε αβαθή πίσω από το λιμάνι, εντελώς εκτός ρότας.

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε που βρισκόταν το πλοίο στις 23:10 το βράδυ της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου

Εν τω μεταξυ, υπάρχει προειδοποίηση για κακοκαιρία που θα αγγίξει και τα Δωδεκάνησα. Σημειώνουμε ότι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας τους πολίτες για επιδείνωση τις επόμενες ώρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται επιδείνωση στην Κρήτη, από σήμερα αργά το απόγευμα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις. Τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως την Κάσο και την Κάρπαθο). Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments