Πολιτική

ΚΚΕ τηλεκπαίδευση: Το σημερινό φιάσκο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία

ΚΚΕ τηλεκπαίδευση: Το σημερινό φιάσκο δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία
ΚΚΕ τηλεκπαίδευση: Η κατάρρευση του συστήματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ να ζητάει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η τηλεκππαίδευση.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης από την δεύτερη ώρα λειτουργίας. Εκνευρισμός επικρατεί από το πρωί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν κατάφερναν να συνδεθούν παρά τις προσπάθειές τους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν οξεία κριτική στο υπουργείο Παιδείας, που δήλωνε «καθ΄ όλα έτοιμο» με το ΚΚΕ να κάνει λόγο για φιάσκο που εκθέτει ανεπανόρθωτα κυβέρνηση και υπουργείο.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι “το σημερινό φιάσκο στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας αφήνει έκθετους την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας”. Σε σχόλιό του για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην τηλεκπαίδευση, το ΚΚΕ τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ακόμα το Κομουνιστικό Κόμμα ζητάει από το υπουργείο να πάρει άμεσα μέτρα ώστε όλοι οι μαθητές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εκπαίδευσης, και να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα τεχνολογικού εξοπλισμού, ίντερνετ και ρεύματος που χρειάζονται οι οικογένειες προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

“Ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έστειλε μήνυμα στα σχολεία για να ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Άρα, η κυβέρνηση ήξερε το πρόβλημα, αλλά δεν έκανε τίποτα! Κατά τ’ άλλα έφταιγαν οι αγώνες των μαθητών… “.

Να αφήσει, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας τα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τους πανηγυρισμούς ότι “όλα βαίνουν καλώς” και να φροντίσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα για:

  • Την αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών μέσων (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, μέσω των σχολείων στους μαθητές.
  • Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος και internet σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, που θα στερεί τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην καταγραφεί ούτε μια απουσία στους μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση”, καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments