Ελλάδα

Γώγος για εμβόλιο Pfizer: «Τότε ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις»

Γώγος για εμβόλιο Pfizer: «Τότε ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις»
Γώγος για εμβόλιο Pfizer: Ιανουάριο με Φεβρουάριο πρέπει να αναμένουμε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας.

Στο εμβόλιο της Pfizer και στην ανακοίνωση της εταιρείας ότι υπάρχει αποτελεσματικότητα 90% αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος, χαρακτηρίζοντας απρόσμενα τα νέα. «Πρόκειται για πολύ θετικά τα νέα επειδή έχουμε πολύ υψηλά επίπεδα αποτελεσματικότητας» είπε χαρακτηριστικά, ο καθηγητής μιλώντας στο MEGA.

Σε ό,τι αφορά στο πότε θα έρθουν οι πρώτες δόσεις στην Ελλάδα, ο κ. Γώγος τόνισε πως όλα θα εξαρτηθούν από την αδειοδότηση.

«Γενάρη, Φλεβάρη ελπίζουμε να έρθουν οι πρώτες δόσεις, ωστόσο ας περιμένουμε λίγο ακόμη», τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες και μετά οι υπόλοιποι. «Ελπίζουμε να υπάρχει επάρκεια δόσεων και προθυμία του πληθυσμού να εμβολιαστεί», επεσήμανε.

Πάντως, υποστήριξε ότι μέχρι να επιτύχουμε την ανοσία, η μάσκα και τα μέτρα προφύλαξης θα υπάρχουν για μεγάλο διάστημα. «Για την καραντίνα νομίζω πως θα το αποφύγουμε» κατέληξε ο κ. Γώγος.

Το εμβόλιο έναντι του  που κατασκευάζουν από κοινού Pfizer και BioNTech κρίνεται αποτελεσματικό και μάλιστα σε ποσοστό 90%.

Η είδηση αυτή που έρχεται από τα δύο εργαστήρια αναπτερώνει τις ελπίδες για έξοδο από την πανδημία, ωστόσο θα χρειαστεί υπομονή, καθώς ακόμα κι αν εγκριθεί γρήγορα θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προκειμένου να είναι διαθέσιμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαστηρίων το υπό δοκιμή εμβόλιο απέτρεψε κατά 90% την μόλυνση σε έρευνα που έγινε σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές.

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%», ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους. Πρόκειται για τα πιο ενθαρρυντικά αποτελέσματα που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments