Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Ντροπή για τον Τραμπ που δεν παραδέχεται την ήττα, λέει ο Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ: Ντροπή για τον Τραμπ που δεν παραδέχεται την ήττα, λέει ο Μπάιντεν
Εκλογές ΗΠΑ: Σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην μετάβαση της εξουσίας, φαίνεται ο Μπάιντεν, με τον Τραμπ ωστόσο να μην κάνει κανένα βήμα παραδοχής της ήττας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί την ήττα του. Ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται σίγουρος ότι η μετάβασή του στην εξουσία θα ολοκληρωθεί με τις προσπάθειες που έχει ήδη ξεκινήσει η ομάδα μετάβασης. Την ίδια στιγμή τονίζει ότι είναι ντροπή για τον Τραμπ που δεν παραδέχεται την ήττα του, σημειώνοντας ότι δεν θα βοηθήσει την «κληρονομιά του προέδρου».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ντελαγουέρ, την Τρίτη, ωστόσο, είχε αναφέρει ότι εκτιμά πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα αναγνωρίσουν τελικά τη νίκη του.

Η άρνηση της διακυβέρνησης του Τραμπ να ξεκινήσουν τη διαδικασία μετάβασης «δεν αλλάζει καθόλου τη δυναμική αυτών που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε», ανέφερε ο Μπάιντεν, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί αργότερα με το επιτελείο του.

«Ειλικρινά, δεν βλέπουμε τίποτα που να μας επιβραδύνει», είπε, όπως μεταδίδει το CNNi.

Η άρνηση της διορισμένης από τον Τραμπ διαχειρίστριας της Γενικής Διοίκησης Υπηρεσιών Έμιλι Μέρφι, να προχωρήσει στο απαραίτητο νομικά βήμα να ανακηρύξει τον Μπάιντεν εκλεγμένο πρόεδρο, έχει εμποδίσει την ομάδα του από το να λάβει 6,3 εκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια που διατέθηκαν από το Κογκρέσο για μεταβατικές προσπάθειες.

Επιπλέον, εμποδίζει την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν από το να έχει πρόσβαση σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ενώ και ο ίδιος ο Μπάιντεν δεν λαμβάνει την καθημερινή ενημέρωση του προέδρου.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι η καθημερινή ενημέρωση «θα ήταν χρήσιμη, αλλά δεν είναι απαραίτητη», προσθέτοντας ότι η ομάδα μετάβασής του μπορεί να προχωρήσει και χωρίς αυτή τη χρηματοδότηση. «Θα συνεχίσουμε με τον τρόπο που κάνουμε. Θα κάνουμε ακριβώς ότι θα κάναμε εάν είχε παραδεχτεί την ήττα του και είχε πει ότι κερδίσαμε –κάτι το οποίο κάναμε. Επομένως δεν αλλάζει κάτι πραγματικά», τόνισε ο Μπάιντεν.

Κανένα δείγμα ότι σχεδιάζει να παραδεχτεί την ήττα του ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τους πολιτικούς και τους συμβούλους του του Λευκού Οίκου την Τρίτη για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στρατηγικής τους από νομικής άποψης, χωρίς να δείχνει κανένα δείγμα ότι πρόκειται να παραδεχτεί την ήττα του, αναφέρει το CNNi, επικαλούμενο πηγή κοντά στον Λευκό Οίκο.

Στη συνάντηση, ο Τραμπ εμφανίστηκε διατεθειμένος να συνεχίσει με τις αγωγές του για το άμεσο μέλλον, παρότι ακόμη και ορισμένοι από τους συμβούλους του σημειώνουν ότι η νίκη του Μπάιντεν δεν μπορεί να ανατραπεί, ακόμα και με αυτή την στρατηγική, σύμφωνα με την ίδια πηγή.Βοηθοί και σύμβουλοι του προέδρου εμφανίζονται απαισιόδοξοι ως προς την προοπτική, η νομική απόπειρα να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments