Ελλάδα

Ασθενής με κορωνοϊό έκοβε βόλτες έξω από το νοσοκομείο – Βγήκε για φαγητό

Ασθενής με κορωνοϊό έκοβε βόλτες έξω από το νοσοκομείο – Βγήκε για φαγητό
Ασθενής με κορωνοϊό: Ενώ η Θεσσαλονίκη «βράζει» από τα κρούσματα, αυτός ο θετικός ασθενής άρχισε να κόβει προκλητικά βόλτες έξω από το νοσοκομείο.

Ασθενής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και είναι ένας από τα εκατοντάδες κρούσματα της Θεσσαλονίκης, βγήκε από το ΑΧΕΠΑ και «έκοβε» βόλτες έξω από το νοσοκομείο αφού ο ασθενής προσήλθε για ακτινογραφία και αποφάσισε να βγει για να πάει να πάρει κάτι να φάει.

«Έκανα μοριακό τεστ και βγήκε θετικό. Γιατί είμαι έξω από το νοσοκομείο; Γιατί βγήκα να πάρω κάτι να φάω. Περιμένω τέσσερις ώρες και δεν μου έχουν πάρει στοιχεία. Κάνω διασπορά αλλά εσείς ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή είμαι με 38,5 πυρετό, είμαι 12 μέρες με πυρετό και προσπαθώ να βρω μια άκρη;», εξέφρασε ο ασθενής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Οριακή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα με τα κρούσματα να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 2.752 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, τα 777 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Την ένταξη 50 νέων ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Από την άλλη, πενήντα νέες κλίνες ΜΕΘ εντάσσονται μέχρι την Κυριακή, στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας για την αντιμετώπιση των περιστατικών με Covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη που είχε το πρωί της Τετάρτης (11 Νοεμβρίου) με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Πιο συγκεκριμένα, εντάσσονται 6 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Γεννηματάς. Οι κλίνες αυτές είναι πλέον των 50 κλινών νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών κλινικών που έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Επίσης, ο κος Κικίλιας ανακοίνωσε ότι για την περαιτέρω στήριξη της Βόρειας Ελλάδας η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη και θα μπορούν να μεταφέρονται περιστατικά σε όμορες Υγειονομικές Περιφέρειες. Συμπλήρωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να διατεθεί ένα C-130, το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών από απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των γιατρών και υπό την προϋπόθεση να πληρούνται οι όροι ασφαλείας και η ασφάλεια του ασθενούς.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με όλα όσα δήλωσε ο ασθενής με κορωνοϊό (το απόσπασμα ξεκινά από το 02:23):

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments