Πολιτική

Γράμμα 10χρονης Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός δέχτηκε τα παράπονα κοριτσιου για τα γενέθλια που έχασε

Γράμμα 10χρονης Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός δέχτηκε τα παράπονα κοριτσιου για τα γενέθλια που έχασε
Γράμμα 10χρονης Μητσοτάκης: Τι απάντησε ο πρωθυπουργός.

Viral έχει γίνει το γράμμα μιας 10χρονης, μαθήτριας Δημοτικού Σχολείου της Ηγουμενίτσας, η οποία περίμενε πως και πως τα επικείμενα γενέθλιά της, αλλά έχασε την ευκαιτία να τα γιορτάσει λόγω της επιβολής του lockdown. Έτσι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μερικές ημέρες πριν ξεκινήσει η καραντίνα, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλησε να εξομολογηθεί την αγωνία της.

Το γράμμα της 10χρονης μαθήτριας

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί σε 26 μέρες έχω τα γενέθλιά μου και ανησυχώ ότι άμα μας βάλετε σε lockdown δεν θα μπορέσω να κάνω πάρτι γενεθλίων. Οι φίλοι μου δεν θα μπορούν να έρθουν και έτσι θα είμαι μόνη μου και τα γενέθλιά μου θα είναι χάλια», έγραφε η μικρή στις 31 Οκτωβρίου στην επιστολή της. Και συνέχισε απαριθμώντας, όσα της στέρησε ο κορονοϊός συμπεριλαμβάνοντας και τα πανηγύρια του καλοκαιριού, τα οποία και στην Ήπειρο είναι πολλά.

«Οπότε, αν έχετε σκοπό να μας βάλετε σε καραντίνα πάλι να ξέρετε πως θα μου χρωστάτε τα γενέθλιά μου. Ήδη μου χρωστάτε Καρναβάλι, Πάσχα, 15Αύγουστο, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά και όλα τα πανηγύρια του καλοκαιριού».

Δείτε το γράμμα σε κόλλα τετραδίου

Η απάντηση του πρωθυπουργού

Η επιστολή της δεκάχρονης μαθήτριας ταχυδρομήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και η χειρόγραφη απάντηση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έφτασε με συστημένη επιστολή, στο σπίτι της μικρής στην Ηγουμενίτσα:

«Αγαπητή μου…

Λυπάμαι πάρα πολύ που το lockdown θα σου χαλάσει τα σχέδιά σου αλλά καταλαβαίνεις ότι γίνεται για να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο.

Σου εύχομαι χρόνια πολλά και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα κάνεις το πιο ωραίο και μεγάλο πάρτι γενεθλίων», της γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να σημειώσουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για τον κορωνοϊό. Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανάμεσα σε άλλα είπε: «Εγώ προειδοποιούσα να μην εφησυχάσουμε. Το τι έγινε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι γνωστό» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Να συμφωνήσουμε στους αριθμούς. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία δεν είναι ακριβή, ότι είναι λιγότερα τα κρεβάτια, οι προσλήψεις. Κουβέντα, την οποία δύσκολα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες».

«Αντί να παραθέσω όλα τα στοιχεία, θα αρκεστώ στο να διαβάσω αυτό το οποίο είπε η καθηγήτρια εντατικολογίας και πνευμονολογίας κα Κοτανίδου» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν την γνώριζα, την γνώρισα στα πλαίσια της τακτικής μας συνεργασίας. Είναι εξαιρετικά καταξιωμένη επιστήμων και γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα. Έχει καταβληθεί κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε το μεσοδιάστημα από το πρώτο κύμα μέχρι σήμερα να ενισχύσουμε με κρεβάτια και προσωπικό τις ΜΕΘ. Ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments