Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Κοντά στους 1.000 οι νέοι νεκροί – Πάνω από 33.000 τα κρούσματα

Βραζιλία κορωνοϊός: Κοντά στους 1.000 οι νέοι νεκροί – Πάνω από 33.000 τα κρούσματα
Βραζιλία κορωνοϊός: Βυθισμένη στο πένθος είναι η Βραζιλία, με τα θύματα του κορωνοϊού να αυξάνονται συνεχώς.

Τραγικές στιγμές ζει η Βραζιλία, η οποία έχει παραδοθεί στον κορωνοϊό. Η χώρα ανακοίνωσε άλλα 33.207 κρούσματα της νόσου το τελευταίο 24ωρο, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 908 ασθενείς έφυγαν από τη ζωή. Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φτάσει ως αυτό το στάδιο τους 164.281 νεκρούς επί συνόλου 5.781.582 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας παγκοσμίως, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, υποβαθμίζει για μία ακόμη φορά τη σοβαρότητα της πανδημίας, λέγοντας στους Βραζιλιάνους να σταματήσουν να είναι… “μια χώρα π…δων”. “Σήμερα συζητάμε μόνο για την πανδημία, πρέπει να σταματήσει αυτό. Λυπάμαι για τους νεκρούς, λυπάμαι. Αλλά μια μέρα όλοι θα πεθάνουμε, όλος ο κόσμος εδώ θα πεθάνει. Δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να ξεφύγουμε από αυτό, να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα π…δων. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πολεμήσουμε”, δήλωσε ο Μπολσονάρο στη διάρκεια ομιλίας του για τον τουρισμό από την έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Πένθος και στο Μεξικό:

Χθες, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.658 νέα κρούσματα ενώ ακόμη 626 ασθενείς πέθαναν. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως εδώ σε 97.056 νεκρούς επί συνόλου 991.835 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Όμως, με βάση δηλώσεις που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης, ιδίως ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες – Γκατέλ, στην πραγματικότητα ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει προ πολλού τους εκατό χιλιάδες, ενώ οι μολύνσεις είναι ήδη πολύ περισσότερες από ένα εκατομμύριο. Ο Λόπες-Γκατέλ έχει πει επανειλημμένα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, καθώς τα τεστ που γίνονται είναι συγκριτικά λίγα, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου το υπουργείο Υγείας εκτιμούσε ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ βαρύτερος, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από τον επίσημο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments