Πολιτική

Κεραμέως για τηλεκπαίδευση: «Γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχει δοθεί εξοπλισμός»

Κεραμέως για τηλεκπαίδευση: «Γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχει δοθεί εξοπλισμός»
Κεραμέως για τηλεκπαίδευση: Στα μαθήματα που θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας. Τι τόνισε για τον εξοπλισμό των μαθητών και την ενημέρωση των καθηγητών.

Ως τεράστια τεχνολογική πρόκληση χαρακτήρισε την τηλεκπαίδευση που επιβάλλεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης».

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία «όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση των μαθητών».

Επίσης, η υπουργός υποστήριξε ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν 40.000 τμήματα σχολείων, με 700.000 συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ερωτηθείσα για ζητήματα ανεπάρκειας εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, απάντησε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Αναφορικά με την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων, η κ. Κεραμέως είπε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο. Τέλος, υπογράμμισε ότι ήταν η απόφαση για την αναστολή των σχολείων ήταν δύσκολη, ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι και αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι να μειωθεί η κινητικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε η υπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ:

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, και για δύο εβδομάδες τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας ακολουθώντας το παράδειγμα των γυμνασίων, των λυκείων και των Πανεπιστημίων βάζουν λουκέτο. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμό τους μετά την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Σημειώνεται πως κατ’ εξαίρεση θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Από σήμερα λοιπόν, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση, ή οποία θα γίνεται είτε μέσω του προγράμματος της ΕΡΤ, είτε μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Στην δεύτερη περίπτωση, τα μαθήματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τους μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων, τόσο για να διευκολυνθούν οι οικογένειες σε σχέση με τον απαιτούμενο αριθμό συσκευών για σύνδεση στο διαδίκτυο, όσο και οι γονείς που εργάζονται με τηλεργασία.

Συγκεκριμένα, τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

  • Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από σήμερα το πρωί στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.
  • Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Από σήμερα οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments