Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δραματική η αύξηση των διασωληνωμένων – Δύσκολες οι επόμενες ημέρες

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δραματική η αύξηση των διασωληνωμένων – Δύσκολες οι επόμενες ημέρες
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τους 400 έφτασε ο αριθμός των διασωληνωνένων εξαιτίας του κορωνοϊού στη χώρα. Οκτώ στις δέκα ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Τι αναφέρουν οι ειδικοί.

Συνεχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία του στη χώρα μας ο κορωνοϊός. Τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι τετραψήφια, ενώ οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται συνεχώς. Χτες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 2.100 νοσούντες, 59 θανάτους και 400 άτομα που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Αναλυτικά:

“Ανακοινώνουμε 2.198 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 76.403, εκ των οποίων το 53.9% άνδρες.

  • 4.675 (6.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 19.638 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 400 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 126 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 383 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1165 θανάτους συνολικά στη χώρα. 473 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Οκτώ στις δέκα ΜΕΘ είναι κατειλημμένες:

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, οι 8 στις 10 κλίνες σε ΜΕΘ είναι ήδη κατειλημμένες, ενώ η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη είναι δραματική, καθώς μόλις 10 κλίνες έχουν μείνει ελεύθερες. Γιατροί μάλιστα αναφέρουν πως τα νοσοκομεία που εφημερεύουν δεν έχουν κλίνες για να φιλοξενήσουν ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι ειδικοί, στις ΜΕΘ παρατηρείται μία αύξηση των διασωληνωμένων, η οποία έχει φέρει και μείωση του μέσου όρου ηλικίας στα 64 χρόνια. Γιατροί μάλιστα αναφέρουν πως βλέπουν όλο και πιο συχνά νεότερους να μπαίνουν σε ΜΕΘ.

Πού παρατηρείται αύξηση κορυσμάτων:

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων, σύμφωνα με όσα είπε στην τακτική ενημέρωση της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, το τελευταίο διάστημα έχουν μειωθεί οι μολύνσεις σε άτομα ηλικίας 19-39 ετών, γεγονός που συμπίπτει «με τα μέτρα κλεισίματος διαφόρων επιχειρήσεων, αλλά και του lockdown». Ωστόσο, την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα στις ηλικίες 40-65, κάτι που όπως εξήγησε οφείλεται «στην ενδοοικογενειακή μετάδοση».

«Αν και ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων υπολογίζεται στα 42 χρόνια, την τελευταία εβδομάδα έχει γίνει διάγνωση λοίμωξης από κορωνοϊό σε εθνικό επίπεδο σε παραπάνω από 2.500 συνανθρώπους μας που είναι άνω των 65 ετών και αυτό, όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει συνεχιζόμενη πίεση στα νοσοκομεία μας», ανέφερε με τη σειρά της επί του θέματος η παιδίατρος – λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments