Αθλητισμός

Βοτανικός: Το «κλειδί» για μεγαλύτερη χωρητικότητα

Βοτανικός: Το «κλειδί» για μεγαλύτερη χωρητικότητα
Βοτανικός: Το Π.Δ κάνει λόγο για γήπεδο έως 40.000 θέσεων ενώ οι μελέτες έκαναν αναφορά σε γήπεδο 33.000-40.000 θέσεων, κόστους περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Γνωρίζοντας όλα όσα έχουν συζητηθεί γύρω από το πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης δεν είναι επιφυλακτικοί ως προς το αν θα γίνει εντέλει πραγματικότητα το όνειρο του τριφυλλιού όμως εκτιμούν πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν μέχρι να φτάσουμε στις υπογραφές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ως το τέλος του μήνα με αρχές του επόμενου ο κυβερνητικός μηχανισμός κι ο δήμος θα είναι σε θέση να τοποθετηθούν πια πολύ πιο επίσημα στο δρόμο προς τις τελικές υπογραφές ανάμεσα στους οκτώ εμπλεκόμενους φορείς. Τη δημοτική αρχή, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ, τα υπουργεία Οικονομικών κι Ανάπτυξης, την Περιφέρεια και τις τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς.

Αυτό είναι βασικό εφόσον επιθυμούν να τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα εντός του 2023. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημοπρατηθούν τα πρώτα έργα μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Ένα άλλο θέμα με μεγάλη σημασία έχει να κάνει με την τελική χωρητικότητα που θα έχει το γήπεδο. Το Π.Δ κάνει λόγο για γήπεδο έως 40.000 θέσεων ενώ οι μελέτες έκαναν αναφορά σε γήπεδο 33.000-40.000 θέσεων, κόστους περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες της εφημερίδας SportDay αναφέρουν πως από τη στιγμή που δεν θα γίνει το μπασκετικό γήπεδο εντός της διπλής ανάπλασης και δεν θα μειωθεί ο χώρος του ποδοσφαιρικού η σκέψη που κυριαρχεί είναι να εξαντληθεί το περιθώριο και να πάει η χωρητικότητα κοντά στις 38.000 θέσεις. Από τη στιγμή δε που θα γίνουν όλα τα αντίστοιχα έργα στήριξης πάνω στο μοντέλο των 40.000 θέσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments