Ελλάδα

Επιδείνωση καιρού: Προβλήματα σε δρομολόγια των πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων

Επιδείνωση καιρού: Προβλήματα σε δρομολόγια των πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων
Επιδείνωση καιρού: Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν συνίσταται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Σε ισχύ βρίσκεται το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο να έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Σημειώνεται ότι κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Ποια δρομολόγια ακυρώθηκαν και ποια πραγματοποιούνται ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου:

Στις 11:00 το πρωί λοιπόν, δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν «power jet» από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Σέριφο, τη Σίφνο και τη Μήλο ενώ στις 7:50 από τη Ραφήνα ακυρώθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού «superferry» για Κυκλάδες και συγκεκριμένα για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Τα δρομολόγια της γραμμής Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν απόφασης του πλοιάρχου. Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα – Πρίνου και Κεραμωτή – Θάσου. Στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα προτείνεται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις ή τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα στη νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις.  Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις , την  και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις  και από το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η  (www.civilprotection.gr) του , έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.  

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments