Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 19/11: 3227 κρούσματα – 59 θάνατοι και 499 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 19/11: 3227 κρούσματα – 59 θάνατοι και 499 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 19/11: Άλλες 3227 νέες μολύνσεις. Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων.

Νέα δραματική αύξηση και σήμερα στα ημερήσια κρούσματα. Σήμερα ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι , ενώ καταγράφονται άλλα 3227 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ημερίσιων θανάτων παραμένει υψηλός με 59 ακόμα συμπολίτες μας να καταλήγουν το τελευταίο 24ωρο. Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε τα κρούσματα και τους θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 3227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες.

4725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε δραματική κατάσταση η Βόρεια Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης στη «Διαμαντίδειο Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, καθώς, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 17 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι.

Όπως επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου στο GRTimes, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα. Και σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου, στη συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων τα μέτρα τηρούνται σχολαστικά.

«Για αυτό άλλωστε», συμπλήρωσε, «δεν υπήρξε κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα, ούτε κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας». Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία, ελλείψει κλινών στα νοσοκομεία της πόλης, έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Πάντως, δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους τρόφιμους του γηροκομείου για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους. Όσο αφορά στους τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Οι υπεύθυνοι της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων και της Διαμαντίδειου Στέγης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων αλλά και για τη φροντίδα των ασθενών.

Στο «κόκκινο» και η Δράμα

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού απευθύνει στους κατοίκους της Δράμας ο κύριος Γιώργος Παπαδόπουλος. «Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε», τονίζει χαρακτηριστικά. Παραχωρώντας έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διαθέσει άμεσα 50.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία μιας ακόμα κλινικής Covid-19.

«Είμαστε πλέον στο απόλυτο κόκκινο. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση στο απόλυτο μαύρο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος

Παράλληλα σημείωσε: «Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, λόγω πανδημίας, και μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχουμε υιοθετήσει στο απόλυτο τα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού. Είναι λυπηρό, γιατί τις τελευταίες ημέρες χάσαμε πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Μάλιστα, ο μέσος όρος μειώθηκε και χάνονται πλέον νέοι άνθρωποι και το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η Δράμα θρηνεί ήδη πάνω από 30 συμπολίτες μας».

Στη συνέχεια τόνισε ότι το σύστημα υγείας έφτασε στο απόλυτο. «Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε. Παίρνω την ευθύνη εγώ και το λέω, συζητώντας κάθε μέρα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ξεκινώντας από τον ιατρικό σύλλογο, τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διεύθυνση Υγείας, τον . Είναι λυπηρό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Δραμινοί ότι και μετά τα τελευταία rapid test που κάναμε αποδείχθηκε πάλι ότι το 1/4 του πληθυσμού νοσεί. Είμαστε δηλαδή σήμερα στο 25% της Δράμας ασυμπτωματικοί. Αυτό είναι το χειρότερο. Γιατί από την στιγμή που δεν περιοριζόμαστε και κυκλοφορούμε μέσα στον κόσμο και ερχόμαστε σε συναθροίσεις, μεταφέρουμε τον ιό, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε. Αυτός ο ιός μεταφέρεται σε έναν, ο οποίος είναι πιο ευάλωτος από τους ασυμπτωματικούς και έχει δυσάρεστες εξελίξεις και δυσάρεστα αποτελέσματα». svg%3E

Ακόμη έκανε έκκληση να περιοριστούν οι μετακινήσεις: «Είμαι πολύ φορτισμένος γιατί χάθηκαν άνθρωποι που τους γνώριζα και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Αυτό μόνο να μείνει στη σκέψη όλων μας. Να αναλογιστούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Έστω αυτή την ύστατη στιγμή να σταματήσουμε τις μετακινήσεις.

Να περιοριστούμε στο απόλυτο. Εμείς, τα παιδιά μας, οι μεγαλύτερες από εμάς ηλικίες. Απευθύνω αυτή τη στιγμή έκκληση προς όλους τους πολίτες της Δράμας. να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε περιθώρια».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος γνωστοποίησε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διαθέσει άμεσα 50.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία μιας ακόμα κλινικής Covid-19 για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των ασθενών που νοσούν από κορωνοϊό. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κλινική που δημιουργείται γι’ αυτόν τον λόγο. Σήμερα, οι τρεις κλινικές που ήδη λειτουργούν για όσους ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό έχουν δυναμικότητά 130 κλινών με την πληρότητά τους να φτάνει στο 100%.

Σκάβουν τάφους στις Σέρρες

Στις  φαίνεται πως προετοιμάζονται για τα χειρότερα και για αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η δημιουργία νέων θέσεων τάφων στα Β’ κοιμητήρια της περιοχής από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, ανοίχτηκαν με μπουλντόζα 35 χώροι ταφής αλλά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταΐρη, αυτό αποτελεί μια γενική αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχούν οι αρχές για τα αυξημένα κρούσματα από τον 

«Αυτό αποδίδεται στο ότι ο δήμος θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στο μέλλον», επισημαίνουν οι αρμόδιοι, που δεν επιθυμούν να πανικοβάλουν τον κόσμο.

Nα σημειώσουμε ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ύπαρξη Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό, ενταφιάζονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα.

Η ΠΟΕΔΗΝ προκαλεί τους αρνητές του ιού να πάνε στα νοσοκομεία

Στη νοσηλεία του  που διαγνώσθηκε θετικός στον  αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (), , σημειώνοντας πως ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε σε αξιοσέβαστους Ιερωμένους. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ως προς την ύπαρξη της νόσου καλώντας τους να περάσουν μία ημέρα μαζί του στον «».

«Μία κυρία με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα με κάψει ο Θεός που λέω ψέματα ότι υπάρχει κορωνοϊός. Μου είπε ότι είμαι αντίχριστος και άλλα τέτοια. Την κάλεσα να έρθει μαζί μου στον «Ευαγγελισμό» να δει ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε σε αξιοσέβαστους Ιερωμένους. Να δει την ταλαιπωρία των άλλων νοσηλευομένων ασθενών» είπε στο pagenews o κ. Γιαννάκος,

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» από το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου όντας θετικός στον Sars-C0v-2 υπογράμμισε ότι «βρίσκεται σε ΜΑΦ που τώρα λογίζεται ως ΜΕΘ με ήπια συμπτώματα». Ακόμη διευκρίνισε:

«Η συγκεκριμένη ΜΑΦ άδειασε για να γίνουν επισκευές προκειμένου να μετατραπεί σε κανονική ΜΕΘ δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, αλλά λόγω κορωνοϊού επανέφεραν τον εξοπλισμό και λειτουργεί ως ΜΕΘ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή 31 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις 44 συνολικά κλίνες ΜΕΘ. «Στην εν λόγω ΜΕΘ ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πρώτος ασθενής που νοσηλεύεται μετά την επαναλειτουργία της. Ο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύει 56 περιστατικά κορωνοϊου και όσα σταθεροποιούνται διακομίζονται σε νοσοκομεία κορωνοϊού όπως το «Παμακάριστος» και το «Αμαλία Φλέμινγκ». Στον «Ευαγγελισμό» συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Στο 5ο όροφο βρίσκεται και ο  συνοδός του που βρέθηκε και αυτός θετικός στον ιό σε πολύ καλή κατάσταση και οι δύο» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος. svg%3E

Σημειώνεται, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε διαγνωσθεί αρνητικός και στις ταχείες και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε τόσο μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου όσο και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση όμως, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου, τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Στις 07:40 το πρωί της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του (82 ετών) εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» με διάγνωση Covid. Ο ίδιος μέσω των συνεργατών του, με δήλωσή του αναφέρει: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας που αφορά τους χιλιάδες αδερφούς μας στην πατρίδα και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόσο και στον φόβο όλων. Με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments