Ελλάδα

Στο νοσοκομείο ο Ιερώνυμος – Θετικός στον κορωνοϊό

Στο νοσοκομείο ο Ιερώνυμος – Θετικός στον κορωνοϊό
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος. Έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος. Έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Η είδηση έγινε γνωστή τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου, με τον Αρχιεπίσκοπο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα.

Δεν έχει παρουσιάσει κάτι το ανησυχητικό ούτε έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στο αναπνευστικό του σύστημα. Ωστόσο, λόγω της ηλικίας του (82 ετών) κρίθηκε πως είναι καλύτερο να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Σημειώνεται πως βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και όχι σε ΜΕΘ. Οι γιατροί τον παρακολουθούν στενά και εντός της ημέρας αναμένεται να βγει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος διεγνώσθη θετικός στον ιό τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Ο ίδιος μέσω των συνεργατών του, με δήλωσή του αναφέρει: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας που αφορά τους χιλιάδες αδερφούς μας στην πατρίδα και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόσο και στον φόβο όλων. Με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε». Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό.

Επίσης, στον «Ευαγγελισμό» νοσηλεύεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Αν και τα συμπτώματά του ήταν ελαφρά, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν τις προηγούμενες ημέρες αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία στην , δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας. Έτσι, αεροσκάφος C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας να τον μετέφερε από τη γειτονική χώρα στην , όπου και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ».

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος. Ο ίδιος μέσα από τη ΜΕΘ εκφράζει ολόψυχες ευχαριστίες προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το πλήθος των ανθρώπων που εκδήλωσαν την αγάπη τους. Το μήνυμά του; «Μη φοβού, μόνον πίστευε». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments