Διεθνή

Σχολεία κλειστά κορωνοϊός: Τι εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σχολεία κλειστά κορωνοϊός: Τι εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Σχολεία κλειστά κορωνοϊός: Ένα από τα μέτρα σε δεκάδες χώρες είναι το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Όπως προτάσσει ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί, μέσω- μεταξύ άλλων- της γενικευμένης χρήσης μάσκας προκειμένου να αποφεύγεται η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο Κλούγκε τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι «τα lockdown μπορούν να αποφευχθούν. Εμμένω στη θέση μου ότι τα lockdown είναι το έσχατο μέσο. Αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται».

Και σε ό,τι αφορά στα δημοτικά σχολεία, ο Κλούγκε τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, εξηγώντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της νόσου Covid-19 και ότι το κλείσιμο των σχολείων «είναι αναποτελεσματικό».

Ανησυχητική η κατάσταση στην Ευρώπη 

Την ώρα που ο  αναφέρει πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από  μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, οι θάνατοι στην περιφέρεια αυτή συνέχισαν να αυξάνονται.

Η , η οποία είδε χθες Τρίτη (17 Νοεμβρίου), τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων να ξεπερνά το όριο των 15 εκατομμυρίων, παραμένει η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο. Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συνολικά σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια κρούσματα καταγράφηκαν στον κόσμο στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 60.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. svg%3E

Ο αριθμός των νεκρών στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 18%

Την περασμένη εβδομάδα, οι αριθμοί αυτοί αποτέλεσαν το 46% των νέων κρουσμάτων στον κόσμο και το 49% των θανάτων, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επικαιροποίηση του οργανισμού. Με 1,84 εκατομμύριο νέα κρούσματα, η πίεση παρέμεινε αυξημένη στην Ευρώπη, μα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογραμμίζει πως «την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες, η περιοχή κατέγραψε πτώση 10% του αριθμού των εβδομαδιαίων κρουσμάτων».

Περισσότεροι από 29.000 νεκροί καταγράφηκαν πάντως στην ευρωπαϊκή ήπειρο στη διάρκεια αυτής της περιόδου, δηλαδή αύξηση κατά 18% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στην αμερικανική ήπειρο, τη δεύτερη περιοχή που πλήττεται περισσότερο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 40%, με πάνω από 1,45 εκατομμύριο νέα κρούσματα. Περισσότεροι από 19.100 άνθρωποι κατέληξαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments