Αθλητισμός

Βοτανικός ΠΑΟ: Μπαίνει μπρος το μοντέλο Ντραγκάο

Βοτανικός ΠΑΟ: Μπαίνει μπρος το μοντέλο Ντραγκάο
Βοτανικός ΠΑΟ: Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μένουν να οριστούν οι λεπτομέρειες του νέου γηπέδου.
Βοτανικός ΠΑΟ: Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μένουν να οριστούν οι λεπτομέρειες του νέου γηπέδου.

Το πλέον ουσιαστικό βήμα έγινε με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές για την διπλή ανάπλαση. Αυτό που απομένει είναι η υλοποίηση του σχεδίου και να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Σε πρώτο επίπεδο είναι οι διμερείς συμφωνίες ανάμεσα σε όσους εμπλέκονται στο έργο με κυριότερες τις συμβάσεις του Ερασιτέχνη με την ΠΑΕ για την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου και τη σύμβαση ΠΑΕ-δήμου για το ενοίκιο των εμπορικών χρήσεων. Εμπορικές χρήσεις είναι μόνο τα καταστήματα έξω απ’ το γήπεδο όχι οι σουίτες και οι χώροι εντός αυτού.

Μοντέλο Ντραγκάο

Οσο για την εξωτερική εμφάνιση αναμένεται να μη διαφοροποιηθεί πολύ σε σχέση με τις μακέτες που έχουν παρουσιαστεί απ’ το 2006 και μετά. Δηλαδή με το μοντέλο Ντραγκάο που είχε παρουσιαστεί ως εικόνα και γνώριζαν όλοι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα στηριχτεί πάνω στις μελέτες που έχουν ήδη γίνει από το 2006 και για τις οποίες είχαν δοθεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Sportday.

Απλώς θα πρέπει να βασιστούν πάνω στις νέες προδιαγραφές τους νέους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, το εγχώριο νομικό καθεστώς και βεβαίως το ταβάνι των χρημάτων που έχουν προϋπολογιστεί κι έχει οριοθετηθεί στα 72 εκατ ευρώ για το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Η επικαιροποίηση αυτών των μελετών θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες 30 μέρες και το κόστος τους θα επιβαρύνει αποκλειστικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ιστορική ήταν η 20η Νοεμβρίου για τον Παναθηναϊκό, καθώς έπεσαν οι υπογραφές για το γήπεδο στο Βοτανικό ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον Δήμο Αθηναίων, την «πράσινη» ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη, αλλά και τον όμιλο τραπεζών. Η κατασκευή του έργου αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2023.

Το «τριφύλλι» λοιπόν, μπορεί να πει και επισήμως πως ξεκινάει να χτίζει το νέο του σπίτι και να κάνει όνειρα για μεγάλες επιτυχίες και στιγμές δόξας.

«Με ιδιαίτερη χαρά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του έργου της κατασκευής ποδοσφαιρικού γηπέδου αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνεχίζει:

«Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης μπήκε από σήμερα σε νέα τροχιά με την υπογραφή μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας των αρμόδιων φορέων του έργου, δηλαδή της Κυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της «ΑΕΠ Ελαιώνα» (κοινοπραξία Alpha Bank – Τράπεζα Πειραιώς) .00:05 / 00:16.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει διαβάσει και ακούσει πολλά όλα τα προηγούμενα χρόνια για το θέμα του γηπέδου. Οι σημερινές εξελίξεις με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας και οι δεσμεύσεις των αρμόδιων φορέων, δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.

Άπαντες περιμένουν την υλοποίηση των επόμενων σταδίων μέχρι να φτάσουμε στη στιγμή που θα ξεκινήσουν δουλειά οι μπουλντόζες στο Βοτανικό! Δέσμευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο όνειρο των φιλάθλων του συλλόγου: το δικό μας σπίτι, μια πράσινη αθλητική κυψέλη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments