Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Υγειονομικοί διασωληνωμένοι – Αποσπάσεις από το Σουφλί στην Αλεξανδρούπολη

ΠΟΕΔΗΝ: Υγειονομικοί διασωληνωμένοι – Αποσπάσεις από το Σουφλί στην Αλεξανδρούπολη
ΠΟΕΔΗΝ: Γιατροί και νοσηλευτές που υπηρετούν σε δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται ανάμεσα στους διασωληνωμένους καταγγέλλει η ομοσπονδία. Μεταφέρονται νοσηλευτές από το Κέντρο Υγείας του Σουφλίου για να στηρίξουν το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η διασπορά στους υγειονομικούς είναι ένας από τους βασικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας. Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν αυτήν την στιγμή διασωληνωμένοι υγειονομικοί. Την ίδια στιγμή καταγγέλλει ότι για τις ανάγκες του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αντί να προσληφθεί προσωπικό, μετακινούνται εργαζόμενοι από το Σουφλί.

Δύο νοσηλευτές και ένας διοικητικός είναι ανάμεσα στους 522 διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο νοσηλευτές νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και οι άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Οι εν λόγω νοσηλευτές δεν είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποκείμενα νοσήματα.

«Οι διασωληνωμένοι είναι μια νοσηλεύτρια 55 ετών και νοσηλευτής 47 ετών (στη ΜΕΘ στα όρια της διασωλήνωσης) στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας καθώς μια νοσηλεύτρια 62 ετών και ένας διοικητικός 48 ετών στο νοσοκομείο Καβαλας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια στιγμή η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την μετακίνηση νοσηλευτών από το ΚΥ Σουφλιού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ 2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.Υ.ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,

Πρόχειρα αποφασίστηκε η μετακίνηση νοσηλευτών από το Κ.Υ Σουφλίου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δίχως να υπολογιστεί η χιλιομετρική απόσταση που καλούνται να διανύσουν οι νοσηλευτές των 80 και πλέον χιλιομέτρων, την απουσία των δρομολογίων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το κυκλικό ωράριο που καλούνται να εκτελέσουν οι νοσηλευτές, την απουσία τους από τα ακριτικά αγροτικά ιατρεία που σήμερα ασκούν τα καθήκοντα τους με αυταπάρνηση κ.ο.κ. Ενώ το ζητούμενο στην δύσκολη συγκυρία της πανδημίας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή, όσο είναι εφικτό, του συνωστισμού και της προσέλευσης στα Νοσοκομεία των πολιτών, οι αποφάσεις λαμβάνονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Επισημαίνουμε πως η απόφαση της μετακίνησης νοσηλευτών αφορά και σε νοσηλευτές του Κ.Υ Ορεστιάδας οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν χιλιομετρική απόσταση 240 χιλιομέτρων καθημερινά.

Καλούμε την Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να ακυρώσει την προαναφερόμενη απόφαση και να προχωρήσει στην πρόσληψη νοσηλευτών από των πίνακα του Επικουρικού προσωπικού που διατηρεί προκειμένου να ενισχυθεί πραγματικά η λειτουργία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Κ.Υ Σουφλίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Τέσσερις νεκροί στην Αλεξανδρούπολη – Σοκάρει ο θάνατος 33χρονης

Την ίδια ώρα μεγαλώνει η λίστα των νεκρών από κοροναϊό στην Ελλάδα. Το τελευταίο 24ωρο τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ανάμεσά τους και μια 33χρονη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

Επίσης κατέληξαν δύο άνδρες, ένας 73 ετών από την Ξάνθη και ένας 66 ετών από την Καβάλα οι οποίοι έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, καθώς και μια 84χρονη από τις Φέρες Έβρου η οποία επίσης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ωστόσο νοσηλευόταν στην μονάδα covid-19 .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments