Αθλητισμός

Λιούις Χάμιλτον: Θα χριστεί ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Λιούις Χάμιλτον: Θα χριστεί ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Λιούις Χάμιλτον: Ο θρυλικός πιλότος της Formula 1 θα λάβει τη μέγιστη τιμή για Βρετανό πολίτη από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πριν από λίγες ημέρες ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο του και έφτασε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Αυτή τη στιγμή ο Βρετανός πιλότος είναι πρώτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Έχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες, είναι ο οδηγός που έχει ξεκινήσει περισσότερες φορές από την Pole Position και ανεξάρτητα τι πιστεύει ο καθένας για τον κορυφαίο όλων των εποχών είναι σίγουρα ανάμεσα στους καλύτερους.

Μπορεί ο Χάμιλτον να έχει την πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες ωστόσο υπάρχει ένα βραβείο που λείπει από τη συλλογή του. Αυτό δεν είναι άλλο από τον τίτλο του ιππότη. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βρετανός περιμένει εδώ και χρόνια να χριστεί ιππότης καθώς και πριν φτάσει τα επτά πρωταθλήματα του Σουμάχερ είχε περισσότερα από κάθε άλλο Βρετανό οδηγό. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η αναμονή θα κρατήσει για λίγο ακόμα.

Όλα έτοιμα για τον…Σερ Λιούις Χάμιλτον

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση είναι δεδομένη και ο Λιούις Χάμιλτον θα χριστεί ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι «Times», ο Λιούις Χάμιλτον θα λάβει την ύψιστη τιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναγνωρίζοντας την προσφορά του, η Βασίλισσα Ελισάβετ θα τον χρίσει… Σερ, δίνοντας του τοn «τίτλο» του ιππότη (ΟΒΕ Officer of the Most Excellent Order of the British Empire).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν ο Χάμιλτον θα γίνει o 6ος ιππότης από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μέχρι σήμερα, έχουν χρισθεί ιππότες πέντε άτομα της Formula 1. Πρόκειται για τον Αυστραλό τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζακ Μπράμπαμ, τον συνιδιοκτήτη της Williams, Φρανκ Γουίλιαμς, τον συνιδρυτή και τεχνικό διευθυντή της Williams, Πάτρικ Χεντ, τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζάκι Στιούαρτ και τον θρυλικό πιλότο, Στέρλινγκ Μος.

Να θυμίσουμε ότι το 2009 ο Λιούις Χάμιλτον τιμήθηκε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ με τον τίτλο ΜΒΕ (Μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας) Αξίζει να σημειωθεί πως πριν λίγες ημέρες, ο Βασιλικός λογαριασμός στο twitter έδωσε συγχαρητήρια στον Χάμιλτον, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, γεγονός που ίσως είναι μια ένδειξη πως η συγκεκριμένη πληροφορία έχει βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments