Ελλάδα

Νεκρή νοσηλεύτρια από κορωνοϊό στη Δράμα

Νεκρή νοσηλεύτρια από κορωνοϊό στη Δράμα
Μία νοσηλεύτρια έφυγε από τη ζωή εξαιτίας της Covid-19. Είχε ριχτεί στη «μάχη» κατά του φονικού ιού στο νοσοκομείο της Δράμας, νόσησε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αυξάνεται η μακάβρια λίστα των υγειονομικών που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pagenews.gr άλλη μία νοσηλεύτρια εξέπνευσε εξαιτίας της νόσου. Η γυναίκα, 54 ετών, εργαζόταν στο νοσοκομείο της Δράμας, νόσησε και έχασε τη “μάχη” σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης όπου είχε μεταφερθεί για νοσηλεία.

Οι συνάδελφοί της συντετριμμένοι εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους της ενώ παράλληλα είναι οργισμένοι για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, ακόμη δύο εργαζόμενοι από το ίδιο νοσοκομείο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και έχουν μεταφερθεί με συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος:

“Μια νοσηλεύτρια 52 ετών, από το νοσοκομείο της Δράμας, είναι επίσης διασωληνωμένη και δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Νωρίτερα βρέθηκε θετική η κόρη της που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο, η οποία μάλλον κόλλησε τον ιό εκεί.

Ακόμη δύο συνάδελφοι από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για έναν τραυματιοφορέα και μια διοικητικό. Συνολικά 70 συνάδελφοι νοσούν στο νοσοκομείο Δράμας. Η κατάσταση ξέφυγε με σημαντικές ευθύνες στη κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου”.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έφυγε από τη ζωή και μια 49χρονη νοσηλεύτρια στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Νοσηλεύονταν για δύο εβδομάδες και τελικά νικήθηκε από τον ιό.

Την τραγική είδηση είχε γνωστοποιήσει μέσω Facebook ο πρόεδρος των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, Μπάμπης Κοροξενός. «Σήμερα έχασε την μάχη με την Covid μια συναδέλφισσα μας. Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μας βρίσκονται εκτός μάχης αφού νοσούν. Και κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι όλα είναι μια συνωμοσιολογία. Λυπάμαι αλλά με αυτόν τον ρυθμό που πάει δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι να σας νοσηλεύσουν. Σας παρακαλούμε πάρτε μέτρα προστασίας. Φτάσαμε πέρα από τα όρια μας», τόνιζε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Κοροξενός.

Στο 99% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη:

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ χτες καταγράφηκαν 1.388 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 549. Ακόμα 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Η πίεση του συστήματος Υγείας είναι κρίσιμη. Στην επικράτεια έχουμε περίπου 4.400 ανθρώπους που νοσηλεύονται με COVID, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ που είναι για COVID έχει φτάσει στο 86% στην επικράτεια. Στην Αττική το 81% των κλινών ΜΕΘ έχει καταληφθεί, ενώ στη βόρεια Ελλάδα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 99%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments