Αθλητισμός

Ντιέγκο Μαραντόνα Παναθηναϊκός: Όταν οι “πράσινοι” ήθελαν τον Θεό του ποδοσφαίρου

Ντιέγκο Μαραντόνα Παναθηναϊκός: Όταν οι “πράσινοι” ήθελαν τον Θεό του ποδοσφαίρου
Ντιέγκο Μαραντόνα Παναθηναϊκός: Δημοσιεύματα της εποχής παρουσίαζαν τον Αργεντινό σαν υποψήφιο μεταγραφικό στόχο της Ελληνικής ομάδας.

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή. Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και σε όλο τον κόσμο καθώς ο Ντιεγκίτο ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδων. Μάλιστα η μοίρα τα έφερε έτσι που έχασε τη ζωή του την ίδια μέρα με τους Τζορτζ Μπεστ και Φιντέλ Κάστρο. Με αφορμή λοιπόν τον θάνατό του ξεκίνησαν χιλιάδες αφιερώματα για τη ζωή του.

Φυσικά τα δημοσιογραφικά πρακτορεία στη χώρα μας έχουν ξοδέψει άπειρο μελάνι στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα. Για την πολυτάραχη ζωή του, τις επαναστατικές δηλώσεις του και φυσικά τα θρυλικά γκολ που είχε πετύχει κόντρα στην Αγγλία. Στην επιφάνεια ήρθε και πάλι μια ιστορία που μπλέκει τον Μαραντόνα με τη χώρα μας και συγκεκριμένα με ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του σε νεαρή ηλικία.

Όταν ο Παναθηναϊκός ήθελε να φέρει στην Ελλάδα τον Μαραντόνα

Εκείνη την εποχή ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιζε ακόμα στην Αργεντινή και έψαχνε τον πρώτο σταθμό της Ευρωπαϊκής καριέρας του. Ακούγεται απίθανο, αλλά τα Ελληνικά ΜΜΕ έγραφαν εκείνη την εποχή ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει το ενδεχόμενο να τον φέρει στη χώρα μας. Συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Παναθηναϊκά Νέα” έχει μείνει στην ιστορία.

Η εφημερίδα κυκλοφόρησε το Μεγάλο Σάββατο 5 Απριλίου 1980 και έγραφε για τον 19χρονο Μαραντόνα: «Ο Μαραντόνα στόχος του ΠΑΟ», ήταν ο τίτλος και πρόσθετε: «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου». Μέσα το ρεπορτάζ έγραφε: «Έχουμε σοβαρές πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, κ. Γ. Βαρδινογιάννης θα κλείσει τη μεταγραφή του ποδοσφαιρικού αυτού φαινομένου στο Σύλλογο μας!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεκαπέντε χρόνια μετά είχε δηλώσει ότι ο Μαραντόνα είχε όντως προταθεί στον Παναθηναϊκό. «Μας προτάθηκε ο Μαραντόνα, αλλά τον απορρίψαμε λόγω κακού χαρακτήρα», ήταν τα λόγια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής πήγε στην Μπόκα Τζούνιορς και από εκεί στην Ευρώπη, όπου πήγε στην Μπαρτσελόνα και μετά στη Νάπολι με την οποία έγραψε ιστορία με δύο ιστορικά πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα Κύπελλο UEFA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments