Ελλάδα

Σταμπουλίδης για μετακινήσεις: «Δεν θα σταματήσει η αποστολή των SMS»

Σταμπουλίδης για μετακινήσεις: «Δεν θα σταματήσει η αποστολή των SMS»
Σταμπουλίδης για μετακινήσεις: «Δεν θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί» προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας Εμπορίου.

Στη διαφαινόμενη παράταση του lockdown, στην απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό και το SMS στο 13033 που μπορεί να παραμείνει στη ζωή μας αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1, o γενικός γραμματέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη κι όταν αρθεί το lockdown να μην σταματήσει η αποστολή των μηνυμάτων.

“Είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δε θα αρθούν όλοι» σημείωσε και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων».

Όσο αφορά όμως, στο πλαίσιο των μέτρων, ο κ. Σταμπουλίδης είπε πως «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό της Επιτροπής» και τόνισε πως «ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα επόμενα στάδια. Το δεδομένο είναι πως στις 30 Νοεμβρίου δεν θα λήξει το lockdown”. Και άρα, είπε “είναι ξεκάθαρο ότι την προσεχή Δευτέρα (σ.σ. 30 Νοεμβρίου) δε θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα”. Υποσχέθηκε, όμως, ότι, «όλοι θα προλάβουν να προετοιμαστούν».

“Για να ανοίξουν τα μαγαζιά θα πρέπει να δώσουν το σήμα οι ειδικοί. Και η όποια επανεκκίνηση θα γίνει με κανόνες”, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου. Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια μαζί με την υπόλοιπη αγορά, απέφυγε να απαντήσει, είπε όμως ότι ξεκάθαρα «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πρώτο στάδιο της καραντίνας απέδωσαν. Κλάδοι όπως τα κομμωτήρια τήρησαν τους κανόνες».

«Δεν είναι λογική να τρέξουμε στη “γραμμή τερματισμού” και μετά να γυρίσουμε», σημείωσε κάνοντας αναφορά στην αύξηση των κρουσμάτων μετά το προηγούμενο lockdown. Τέλος, επανέλαβε ότι  σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θυμίζουμε πάντως ότι χτες ο ΕΟΔΥ έκανε λόγο για 2.152 κρούσματα και 87 νεκρούς, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 1.902. Αναλυτικά: «Ανακοινώνονται 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

  • 4.849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 25.291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments