Πολιτική

Χρυσοχοΐδης Πάτρα: Στην πόλη της Αχαΐας ο υπουργός προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές «Αγίου Δημητρίου»

Χρυσοχοΐδης Πάτρα: Στην πόλη της Αχαΐας ο υπουργός προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές «Αγίου Δημητρίου»
Χρυσοχοΐδης Πάτρα: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω της γιορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Ανδρέα.

Στην Πάτρα βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς. Ο στόχος είναι να μην υπάρξουν εικόνες συνωστισμού με αφορμή την γιορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα , κάτι που είχαμε δει στην Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου. Το πρωί θα γίνει σύσκεψη στο αστυνομικό μέγαρο, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τα στελέχη της Αστυνομίας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, οι πέντε δήμαρχοι του νομού, ο διευθυντής της ΥΠΕ, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κάθε φορέα, για τον περιορισμό της πανδημίας και θα δοθούν οδηγίες στην Αστυνομία. Μετά την σύσκεψη ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται ότι θα κάνει δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, με τον οποίο θα συζητήσει το θέμα του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα.

Πελετίδης: Εμείς λάβαμε ήδη μέτρα, αρμοδιότητα της Μητρόπολης οι εορτασμοί

Η Πάτρα είναι μεταξύ των επτά πιο επιβαρυμένων περιοχών της χώρας και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το γεγονός προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση, πράγμα το οποίο φάνηκε και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις για την τήρηση των μέτρων στον δήμαρχο Πάτρας Κωνσταντίνο Πελετίδη, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Σχετικά με την επικοινωνία αυτή, ο δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε: “Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο Δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19. Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του Δήμου αλλά της Μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ”.

Πελετίδης: Ποια μέτρα έπρεπε να έχουν παρθεί

“Το θέμα της διασποράς του κορονοϊού το θέσαμε από χθες, ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας, στη εκδήλωση έξω από την 6η ΥΠΕ όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Παράλληλα η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ, για να προστατευθεί η υγεία του λαού. Μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί για να μην είναι οι συμπολίτες μας με την πλάτη στον τοίχο”.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη

Σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Πατρών ανέφερε πως φέτος ο εορτασμός θα είναι ευκαιρία περισυλλογής, αφήνοντας ουσιαστικά το θέμα στην ευχέρεια των πιστών: “Ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας” είπε και πρόσθεσε: “Σ’ αυτήν τη γιορτή ας ποθήσουμε περισσότερο ό,τι στερούμεθα, τον ουρανό, τη Θεία Λατρεία, τον Θεό και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τους ανθρώπους. Ας αγκαλιάσουμε με τον νου και την καρδιά μας τους αδελφούς μας που νοσούν και ευρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων μας, τους ιατρούς και νοσηλευτές, που με κόπους πολλούς και αγρυπνίες στέκονται στο προσκέφαλο των ασθενών”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments