Ελλάδα

ΠΟΥ Πολιτική Προστασία: Συνάντηση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας έγινε στο κτίριο του Φάρου

ΠΟΥ Πολιτική Προστασία: Συνάντηση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας έγινε στο κτίριο του Φάρου
ΠΟΥ Πολιτική Προστασία: Η συνάντηση αφορούσε τα τεχνολογικά εργαλεία καταγραφής και ανάλυσης της πορείας της πανδημίας.

Για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά τα τεχνολογικά εργαλεία καταγραφής και ανάλυσης της πορείας της πανδημίας έγινε σήμερα 30 Νοεμβρίου συνάντηση στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο κτίριο του Φάρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Συγκεκριμένα, τα στελέχη του Π.Ο.Υ. είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο Ιχνηλάτησης της ΓΓΠΠ, καθώς και να ενημερωθούν διεξοδικά για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των ηλεκτρονικών εργαλείων που χρησιμοποιεί ο Π.Ο.Υ. για την παρακολούθηση κρουσμάτων Covid-19, ενώ κατά τη συζήτηση που ακολούθησε τα στελέχη των δύο φορέων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές.

Από την πλευρά τους, οι συνεργάτες του Π.Ο.Υ. συνεχάρησαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το έργο που έχει επιτελέσει στον τομέα της ιχνηλάτησης, και επιβεβαίωσαν την σημασία της συνέχισης της άριστης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων σε σειρά ζητημάτων που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. H Sara Hollis, επιδημιολόγος που εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του Π.Ο.Υ. στη Γενεύη, σημείωσε με το πέρας της συνάντησης: «Η απλουστευμένη συλλογή δεδομένων και η αποθήκευση και ανάλυση τους – συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης ολων των πηγών δεδομένων – ενισχύει την αμεσότητα των δραστηριοτήτων παρακολούθησης επαφών, μεγεθύνοντας τον αντίκτυπο τους».

Στη συνάντηση, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκπροσώπησαν στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης με επικεφαλής τη Δρ. Αγγελική Μπισταράκη, Σύμβουλο Διαχείρισης Κρίσεων στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ από πλευράς Π.Ο.Υ παρόντες ήταν η Sara Hollis, επιδημιολόγος, καθώς και οι Σωτήρης Κουπίδης και Ιωάννης Μικρόπουλος από το Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα».

Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1044 νέα κρούσματα, ενώ 85 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και 600 βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments