Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζήτησε να ακυρωθούν οι επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζήτησε να ακυρωθούν οι επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια
Εκλογές ΗΠΑ: Ο Ρεπουμπλικανός συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι έγινε εκτενής νοθεία στη διαδικασία τον περασμένο μήνα.

Μέσω Twitter, o Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον κυβερνήτη στην πολιτεία της Τζόρτζια να ακυρώσει τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη δύο μελών της Γερουσίας, ισχυριζόμενος -για ακόμα μια φορά- ότι έγινε εκτενής νοθεία τον περασμένο μήνα. «Κάνε κάτι, Μπράιαν Κεμπ. Επέτρεψες η πολιτεία σου να πέσει θύμα απάτης», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός στο τιτίβισμά του, χρησιμοποιώντας αντί του ονοματεπωνύμου του κυβερνήτη το όνομα χρήστη του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης έγραψε: «Πρέπει να ελέγξουμε τις υπογραφές και να αντιπαραβάλλουμε τους υπογεγραμμένους φακέλους με τα ψηφοδέλτια. Ακύρωσε τις εκλογές. Δεν θα χρειαστούν. Θα νικήσουμε όλοι!».

Σημειώνεται, ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ηττήθηκε στην Τζόρτζια, που παραδοσιακά ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους, από τον Τζο Μπάιντεν, τον Δημοκρατικό εκλεγμένο πρόεδρο. Ο Τραμπ αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του, προτιμώντας να επιτίθεται σε μέλη του κόμματός του στην Τζόρτζια επιμένοντας να διατείνεται πως έγινε «απάτη» στην πολιτεία. Στην Τζόρτζια θα διεξαχθούν ταυτόχρονα δύο επαναληπτικές ψηφοφορίες, που θα κρίνουν τον έλεγχο της Γερουσίας, στις αρχές Ιανουαρίου.

H ανάρτησή του:

Με την ανάρτηση αυτή ο Τραμπ φάνηκε να υπονοεί πως αν δεν είχε γίνει η νοθεία που καταγγέλλει, οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για τη Γερουσία θα είχαν ήδη κερδίσει με μεγάλη διαφορά και δεν θα χρειαζόταν οι εκλογές να πάνε σε δεύτερο γύρο. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μπραντ Ράφενσπεργκερ, έχει τονίσει πάντως πως δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Κεμπ και Ράφενσπεργκερ κύρωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια πριν από μία εβδομάδα και πλέον. Ο Μπάιντεν κέρδισε με διαφορά 12.000 ψήφων και κάτι.

Μάλιστα, κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος στην Τζόρτζια ζήτησε χτες από τον Τραμπ να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας». Ο Γκάμπριελ Στέρλινγκ, υπεύθυνος για τα εκλογικά συστήματα της πολιτείας, επισήμανε ότι δέχεται τόσες και τέτοιες απειλές, που το σπίτι του φρουρείται από την αστυνομία σε 24ωρη βάση. «Κάποιος θα πάθει κακό. Κάποιος θα φάει σφαίρες. Κάποιος θα σκοτωθεί. Όλο αυτό έχει πάει πολύ μακριά. Πρέπει να σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments