Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον εμβολιασμός: Πιθανόν να γίνει με live μετάδοση

Μπόρις Τζόνσον εμβολιασμός: Πιθανόν να γίνει με live μετάδοση
Μπόρις Τζόνσον εμβολιασμός: Ο Βρετανός πρωθυπουργός ίσως πειστεί να εμβολιαστεί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, για να δείξει ότι είναι ασφαλές.

Τα εμβόλια καταφθάνουν στην Βρετανία και προετοιμάζονται για τους εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων που έχουν προτεραιότητα. Η συζήτηση για την ασφάλεια του εμβολίου πυροδοτήθηκε ξανά σήμερα με την κριτική του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου στις διαδικασίες «εξπρές» που ακολουθήθηκαν. Ωστόσο η εκπρόσωπος τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε σήμερα πως ο Μπόρις Τζόνσον σκέφτεται να κάνει το εμβόλιο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για να δείξει ότι είναι ασφαλές.

«Παγκόσμια νίκη το εμβόλιο»

Ο 56χρονος Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε στην εντατική νωρίτερα αυτόν τον χρόνο αφότου προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη βρετανική έγκριση του εμβολίου της Pfizer χαρακτηρίζοντάς την παγκόσμια νίκη και ακτίδα ελπίδας εν μέσω της πανδημίας.

Όμως, όπως άλλοι ηγέτες, ο Τζόνσον δεν γίνεται να προηγηθεί για το εμβόλιο, έναντι άλλων πιο ευπαθών ομάδων, ωστόσο θέλει να δείξει πόσο ασφαλές είναι ώστε να προσπαθήσει να πείσει τους Βρετανούς να το κάνουν, όταν θα είναι ευρέως διαθέσιμο.

Ερωτηθείσα εάν ο πρωθυπουργός θα εμβολιαζόταν σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση, η Αλέγκρα Στράτον απάντησε ότι δεν τον έχει ρωτήσει άμεσα. “Δεν νομίζω ότι θα ήταν κάτι που θα απέκλειε”, επισήμανε η Στράτον.

“Όμως, νομίζω ότι γνωρίζουμε ότι δεν θα ήθελε να κάνει ένα εμβόλιο που θα έπρεπε να δοθεί σε κάποιον που είναι πολύ ευάλωτος, κλινικά ευάλωτος και που θα έπρεπε να το κάνει πριν από εκείνον”.

Η απάντηση της Βρετανίας για την ασφάλεια του εμβολίου

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες θα βάλουν σε προτεραιότητα τους εμβολιασμούς, πρώτα στους ηλικιωμένους τρόφιμους των οίκων ευγηρίας και στο νοσηλευτικό προσωπικό εκεί, κατόπιν στους άνω των 80 ετών και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής.

Στην ευρωπαϊκή προειδοποίηση ότι η τόσο γρήγορη έγκριση του εμβολίου από τις Βρετανικές αρχές ανοίγει ζητήματα ασφάλειας, το Ηνωμένο Βασίλειο απαντάει ότι τηρήθηκαν με αυστηρότητα όλες οι διαδικασίες έγκρισης, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση. Η κριτική είχε γίνει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων που μίλησε για έγκριση «εξπρές» του εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας αξιολόγησε το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech βάσει των διεθνών προτύπων και εντός των διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της. «Ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκε η MHRA είναι ισοδύναμος με όλα τα διεθνή πρότυπα», σημείωσε η Τζουν Ρέιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments