Ελλάδα

Φρεγάτα Κουντουριώτης κορωνοϊός: Σε καραντίνα το πολεμικό πλοίο μετά από τον εντοπισμό 10 κρουσμάτων

Φρεγάτα Κουντουριώτης κορωνοϊός: Σε καραντίνα το πολεμικό πλοίο μετά από τον εντοπισμό 10 κρουσμάτων
Φρεγάτα Κουντουριώτης κορωνοϊός: Κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν στο πλήρωμα του πολεμικού πλοίου.

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη φρεγάτα Κουντουριώτης με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα. Το πολεμικό πλοίο έχει καταπλεύσει στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Μέσα στο πλοίο βρίσκονται όλα τα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας μετά τον εντοπισμό δέκα κρουσμάτων κορωνοϊού σε μελη του πληρώματος. Η φρεγάτα έχει δέσει στον Ναύσταθμο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους δεν επιτρέπεται στο πλήρωμα να βγει στη στεριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, δύο από τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικοί έχουν έντονα συμπτώματα, ενώ στους υπόλοιπους είναι πολύ πιο ήπια. Η φρεγάτα Κουντουριώτης τύπου S θα παραμείνει στον Ναύσταθμο Κρήτης όσο χρειαστεί ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τον ΕΟΔΥ.

Να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν κρούσματα σε μονάδες του Πεζικού και του Μηχανικού στην Κομοτηνή, σε καραντίνα τέθηκε το στρατόπεδο Περάματος στα Γιάννενα, ενώ μμηνίτες που παρουσιάστηκαν πριν από μερικές μέρες στην Τρίπολη έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 111537, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4958 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29474 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

622 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 177 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 620 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 100 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2706 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1085 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα Πέμπτη ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την παράταση του lockdown στη χώρα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Να σημειώσουμε ότι αρχικά το lockdown ήταν να λήξει τέλη Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια πήρε μια πρώτη παράταση για τις 7 Δεκεμβρίου λόγω του υψηλού ιικού φορτίου στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments