Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα είναι κάτω από 40.000

Ινδία κορωνοϊός: Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα είναι κάτω από 40.000
Ινδία κορωνοϊός: Το σύνολο των περιπτώσεων έφθασε τα 9,53 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 35.551 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, με τις μολύνσεις από τον φονικό ιό να μένουν κάτω από το επίπεδο των 40.000 για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Το σύνολο των περιπτώσεων έφθασε τα 9,53 εκατομμύρια και πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά από αυτόν που καταγράφεται στις ΗΠΑ (13,9 εκατομμύρια). Επιπλέον, 526 ασθενείς υπέκυψαν στη νόσο COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 138.648 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Τα επίσημα δεδομένα δείχνουν μείωση των κρουσμάτων στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, με την εξάπλωση του ιού να κορυφώνεται τον Σεπτέμβριο. Η πτώση καταγράφεται παρά το ότι τον Νοέμβριο ήταν περίοδος σημαντικών γιορτών για τους Ινδουιστές, με πολλούς ειδικούς να απευθύνουν προειδοποιήσεις πως οι συναθροίσεις για αυτές υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσει αναζωπύρωση.

«Όπλο» όλων μας η χρήση μάσκας

Όσοι ζουν σε περιοχές όπου εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, θα πρέπει να φορούν πάντα μάσκα στα καταστήματα, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία εφόσον δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αν δεν μπορούν να τηρήσουν φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου, οι άνθρωποι σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους, περιλαμβανομένων των παιδιών, των μαθητών και των φοιτητών ηλικίας 12 ετών και άνω, θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα ακόμη κι αν οι χώροι έχουν καλό αερισμό, ανέφερε ο οργανισμός, αυστηροποιώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του.

Θα πρέπει επιπλέον, να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους αν δεν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση, σύμφωνα με ό,τι ανέφερε. Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις δήλωσε πως οι συστάσεις αυτές είναι μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχουν επέλθει στις κατευθυντήριες οδηγίες του για τη χρήση μάσκας, αναθεωρώντας τις προηγούμενες συστάσεις του οργανισμού που είχαν εκδοθεί τον Ιούνιο.

«Σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν ο εξαερισμός έχει αποτιμηθεί ότι είναι επαρκής, ο ΠΟΥ συνιστά το ευρύτερο κοινό να φορά μη ιατρική μάσκα, ανεξάρτητα αν μπορεί να τηρηθεί η φυσική απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου», ανέφερε.

Συνέστησε επίσης, «καθολική χρήση μάσκας» σε όλα τα υγειονομικά ιδρύματα, περιλαμβανομένων κοινόχρηστων χώρων όπως οι καφετέριες και τα δωμάτια του προσωπικού. Εξάλλου οι υγειονομικοί μπορούν να φορούν μάσκες N95, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, όταν φροντίζουν ασθενείς με κορωνοϊό, μα η προστασία τους είναι απαραίτητη στη διάρκεια ιατρικών πράξεων που παράγουν αερολύματα, τόνισε ο ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments