Ελλάδα

Έκοψαν πρόστιμο 900 ευρώ σε ταξί που μετέφερε παντρεμένο ζευγάρι [vid]

Έκοψαν πρόστιμο 900 ευρώ σε ταξί που μετέφερε παντρεμένο ζευγάρι [vid]
Οι αστυνομικοί εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα σε ένα ζευγάρι και στον οδηγό ταξί που τους μετέφερε.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας έχουν πέσει χιλιάδες πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού. Σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες έχουν κάνει ένσταση υποστηρίζοντας ότι είναι άδικη η επιβολή πρόστιμου στην περίπτωση τους. Οι ενστάσεις έχουν αυξηθεί στο δεύτερο lockdown καθώς έχουν μεγαλώσει και τα πρόστιμα. Πλέον κάθε παράβαση που κάνει κάποιος πολίτης μπορεί να του στοιχίσει 300 ευρώ. Ένα ποσό που δεν είναι καθόλου μικρό σε καμία περίπτωση.

Τα μέτρα είναι σωστά και πρέπει να τηρούνται, αλλά και η αστυνομία δεν θα πρέπει να εξαντλεί την αυστηρότητα της σε ορισμένες περιπτώσεις. Υπάρχουν μέτρα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί μέχρι και παράλογα. Όπως για παράδειγμα να μπορεί να μπαίνει μόνος ένας επιβάτης και ο οδηγός σε ένα ταξί. Αυτό σημαίνει ότι ένα ζευγάρι που για κάποιο λόγο πρέπει να μετακινηθεί θα πρέπει να πάρει δυο ταξί και να δώσει τα διπλά χρήματα για την ίδια διαδρομή.

Στο σπίτι δεν κολλάει, στο ταξί κολλάει

Τον παραλογισμό του παραπάνω μέτρου θα κληθεί να πληρώσει ένα παντρεμένο ζευγάρι. Το ανδρόγυνο έπρεπε να μεταβεί στο αεροδρόμιο και επέλεξε να πάρει ένα ταξί για να φτάσει στον προορισμό του. Φυσικά οι άνθρωποι σκέφτηκαν πως εφόσον ζουν μαζί στο ίδιο σπίτι δεν υπάρχει πρόβλημα να μοιραστούν το όχημα. Ωστόσο οι αστυνομικοί που τους σταμάτησαν για τον τυπικό έλεγχο είχαν αντίθετη άποψη και τους έκοψαν κανονικά πρόστιμο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, ενώ άλλα 300 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει και ο οδηγός που έκανε το…λάθος να τους πάρει μαζί. «Γίνεται να μην μπορώ με την γυναίκα μου που μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι και το ίδιο κρεβάτι, να μπω σε ένα ταξί; Είναι λογικό; Να θέλουμε να πάμε στο αεροδρόμιο και να πρέπει να χρησιμοποιήσουμε δύο ταξί. Είναι άδικο», είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγος. Η ιστορία δεν χρίζει περισσότερο σχολιασμό καθώς είναι από μόνη της σουρεάλ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ και τις δηλώσεις του συζύγου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments