Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επίθεση στο ΑΤ Κολωνού από ομάδα νεαρών – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επίθεση στο ΑΤ Κολωνού από ομάδα νεαρών – Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συμπλοκή μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών έξω από το ΑΤ Κολωνού.

Συμπλοκή μεταξύ ομάδας αγνώστων και δυνάμεων της αστυνομίας, έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι έξω από το ΑΤ Κολωνού. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ οι νεαροί πέταξαν τρικάκια για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γργηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 άτομα πραγματοποιούσαν πορεία στην περιοχή για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κάποια στιγμή, οι νεαροί προσέγγισαν το ΑΤ Κολωνού, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολούθησε ένταση με τους άγνωστους δράστες να πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς ΔΙΑΣ που ήταν απ’ έξω για τη φρούρηση του τμήματος.

Επιπλέον, οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αμέσως, μετά την επίθεση οι δράστες έφυγαν και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Οι τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Απαγόρευση συναθροίσεων από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, για την επέτειο της δολοφονίας του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, σύμφωνα με ό,τι ορίζει απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δημοσιεύτηκε.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 05:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα, ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. svg%3E

Ακολουθεί αναλυτικά η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
  • διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Να αναφέρουμε πως η εν λόγω απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων για όλη την επικράτεια, ενόψει της 12ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναμενόταν από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, ενώ τα μέτρα που έχει σχεδιάσει το Αρχηγείο για την αποτροπή τέτοιων συγκεντρώσεων είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με την επέτειο του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η απαγόρευση συναθροίσεων επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και προβλέπει πρόστιμα για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, όπως και στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα μέτρα για την αποτροπή συγκεντρώσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «κλείδωσαν» το απόγευμα της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου, έπειτα από συσκέψεις που έγιναν στο υπουργείο και στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments