Αθλητισμός

Θανάσης Ανδρούτσος Ολυμπιακός: Συμφωνία για επέκταση ως το 2023

Θανάσης Ανδρούτσος Ολυμπιακός: Συμφωνία για επέκταση ως το 2023
Θανάσης Ανδρούτσος Ολυμπιακός: Ανήκει στο λιμάνι για πάνω από δέκα χρόνια.

Ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και διεθνής με τα μικρά τμήματα της εθνικής Ελλάδας, που αγωνίζεται ως μέσος στη Σούπερ Λίγκα για τον Ολυμπιακό, φαίνεται πως συνεχίζει στο λιμάνι.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στον Ολυμπιακό για πάνω από δέκα χρόνια. Πριν το 2016, αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ως επιθετικός και μάλιστα είχε βγει και ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λιγκ Κ20, το 2015. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε σε εννέα ποδοσφαιριστές της Κ20, επαγγελματικό συμβόλαιο, μεταξύ αυτών ο Ανδρούτσος, καθώς και οι Γιώργος Μανθάτης και Παναγιώτης Ρέτσος.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται πως παραμένει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μέχρι το 2023, συνεχίζοντας την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους». Ο 23χρονος συμφώνησε με την πρόταση που του έγινε, μιας και το συμβόλαιό του τελείωνε με τον Ολυμπιακό και έτσι αναμένεται να υπογράψει ένα καινούριο το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι το 2023.

Το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό

Με τον ερχομό του Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό, 4 νεαροί ποδοσφαιριστές, εξ αυτών και Ανδρούτσος, εντάχθηκαν κανονικά στην πρώτη ομάδα. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε σε ευρωπαϊκό αγώνα, στις 18 Αυγούστου 2016, στην εκτός έδρας νίκη (0-1) εναντίον της Αρούκα, για το Europa League. Συνολικά αγωνίστηκε σε πέντε ευρωπαϊκούς αγώνες εκείνη τη χρονιά, όλες στο Europa League.

Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2016, απέναντι στον Πλατανιά σε έναν αγώνα κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο είχε λήξει 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού και ο ίδιος είχε περάσει στο 78′ ως αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Αλαιξί Ρομαό. Στις 4 Δεκεμβρίου 2016 έκανε και το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ, εναντίον του Λεβαδειακού, στη νίκη του Ολυμπιακού με 4-0, όπου είχε περάσει στο 74′ στη θέση του Αντρέ Μάρτινς.

Να αναφέρουμε πως ο Ανδρούτσος αγωνίστηκε σε 17 αγώνες της Σούπερ Λιγκ, ενώ πέτυχε κι ένα γκολ. Στο Κύπελλο έκανε 8 εμφανίσεις. Το πρώτο του γκολ στην πρώτη ομάδα το πέτυχε στις 11 Φεβρουαρίου 2017, απέναντι στη Λάρισα, στη νίκη με 2-0 του Ολυμπιακού. Το συγκεκριμένο γκολ επετεύχθη στο 14ο δευτερόλεπτο και είναι το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συνολικά την πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε σε 30 επίσημους αγώνες, πετυχαίνοντας ένα γκολ, αγωνιζόμενος κυρίως στη μεσαία γραμμή (και όχι ως επιθετικός, θέση στην οποία διακρίθηκε αγωνιζόμενος στις ακαδημίες), κατακτώντας παράλληλα και το πρώτο του πρωτάθλημα με τον πειραϊκό σύλλογο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments