Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Γρανάδα: Γιατί ο «Δικέφαλος» θέλει πάση θυσία το παιχνίδι

ΠΑΟΚ – Γρανάδα: Γιατί ο «Δικέφαλος» θέλει πάση θυσία το παιχνίδι
ΠΑΟΚ - Γρανάδα: Ο «Δικέφαλος» ψάχνει τη νίκη με την ισπανική ομάδα και ο λόγος δεν είναι μόνο το γόητρο της ομάδας.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει στο φετινό Europa League, όμως με τη Γρανάδα ψάχνει μόνο τη νίκη. Αυτό δεν έχει να κάνει απλώς με το γόητρο. Ο «Δικέφαλος» θέλει τη νίκη απέναντι στην ισπανική ομάδα για να σταματήσει την… ελεύθερη πτώση στο ranking της UEFA που θα τον «πληγώσει» στο μέλλον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του metrosport.gr: «Μπορεί να βρίσκεται στην 72η θέση μετά την ήττα από την Ομόνοια αλλά αν δεν κερδίσει την Γρανάδα μπορεί να βρεθεί ακόμη πιο κάτω πληρώνοντας και την κάκιστη ευρωπαϊκή πορεία των τριών προηγούμενων ετών που μέτρησε και δυο αποκλεισμούς από Εστερσουντ και Σλόβαν αλλά και την κακή πορεία στη φάση των ομίλων στη χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει συνολικά 19.000 βαθμούς. Αν καταφέρει να κερδίσει την ισπανική ομάδα μεθαύριο θα πάρει άλλους 2.000 βαθμούς και θα φτάσει στους 21.000 στο σύνολο. Με αυτούς θα πάει στις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων το προσεχές καλοκαίρι».

Στη συνέχεια το σάιτ αναφέρεται σε νούμερα που πάντα είναι «πεισματάρικα». «Από την επόμενη σεζόν, οι 6.000 βαθμοί της περίοδου 2015/16 δεν προσμετρούνται ενώ θα ακολουθήσει αργότερα και η αφαίρεση αυτής του 2016/17 που είχε 8.000 βαθμούς. Για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και τις κληρώσεις του καλοκαιριού αυτή τη στιγμή προσμετρούνται οι παρακάτω σεζόν: 2016/17 8.000, 2017/18 1.500, 2018/19 3.000, 2019/20 2.500, 2020/21 4.000 (που μπορεί να γίνουν 6.000 αν κερδίσει την Γρανάδα) και έτσι το σύνολο μπορεί να φτάσει τους 21.000 βαθμούς. Με αυτούς θα πάει το επόμενο καλοκαίρι στις κληρώσεις ενώ θα πάει στους 13.000 την επομένη αγωνιστική περίοδο».

Είναι κατανοητό ότι αν είσαιχαμηλά στο ranking της UEFA, τα πάντα δυσκολεύουν. Μπροστά σου βρίσκονται καλύτερες ή ισοδύναμες ομάδες με αποτέλεσμα οι προκρίσεις να γίνονται ακόμα πιο σπάνιες. Μπαίνεις στον φαύλο κύκλο και δύσκολα βγαίνεις…

Τι δήλωσε ο Γκαρσία για το ματς με τη Γρανάδα

Ο Πάμπλο Γκαρσία δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Χάσαμε στην Κύπρο, είμαστε εκτός και πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Έχουμε αύριο την Γρανάδα και μετά το πρωτάθλημα. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, πρέπει να κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια που έχουμε και να βελτιωνόμαστε. Πάντα όταν κερδίζεις και όταν χάνεις σε προβληματίζουν κάποια πράγματα. Γι’ αυτό δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος, ούτε όταν χάνουμε, ούτε όταν κερδίζουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το κίνητρο είναι ότι φοράς την φανέλα του ΠΑΟΚ. Είμαστε σε μια ομάδα που πρέπει να έχεις προσωπικότητα, πρέπει να έχεις παίκτες με δυνατό χαρακτήρα. Υπάρχουν πολλές αδικίες και για αυτό πρέπει να είσαι σκληρός. Γι’ αυτό είμαστε σκληροί και κοιτάμε να κάνουμε καλή ομάδα και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments