Τεχνολογία

Touch ID iPhone: Οκτώ στους δέκα χρήστες θέλουν την επιστροφή του

Touch ID iPhone: Οκτώ στους δέκα χρήστες θέλουν την επιστροφή του
Touch ID iPhone: Οι περσότεροι χρήστες της Apple ελπίζουν ότι θα δουν και πάλι την συγκεκριμένη τεχνολογία να επιστρέφει.

Με την πάροδο των ετών τα κινητά τηλέφωνα έχουν αναπτύξει μια σειρά από τεχνολογίες που κάνουν τη ζωή του χρήστη πιο εύκολη. Για παράδειγμα το ξεκλείδωμα μπορεί να γίνει εύκολα με ένα άγγιγμα στου δαχτύλου στον ειδικό σημείο που διαβάζει τα αποτηπόματα. Η Apple ονόμασε αυτή της την τεχνολογία Touch ID. Ωστόσο η καθημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας έκανε την γνωστή εταιρία να στραφεί σε κάτι άλλο. Τελικά επέλεξε να ρίξει το βάρος της στην αναγνώριση προσώπου.

Η Apple όχι απλά ασχολήθηκε με αυτή την τεχνολογία, αλλά κατάφερε να την πάει σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Face ID της Apple είναι ένα από τα πιο ανεπτυγμένα συστήματα αναγνώρισης προσώπου σε τηλέφωνο. Ωστόσο στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε φέτος, η χρήση μάσκας έχει δυσκολέψει τέτοιου είδους τεχνολογίες. Αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα της SellCell, η οποία αποκαλύπτει πως το 79% των κατόχων iPhone θέλουν πίσω το Touch ID. Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς πως θα αργήσουμε να βγάλουμε τις μάσκες.

Δείτε το σχετικό γράφημα

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα για τη χρήση μάσκας

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 ιδιοκτήτες iPhone X ή νεότερων μοντέλων από τις ΗΠΑ, άνω των 18. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πως το 74% είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα με το Face ID σε δημόσιο χώρο, ενώ μόλις το 16% δεν είχε ενοχληθεί καθόλου από τη μη σωστή λειτουργία του Face ID ενώ φορά μάσκα. Ένας στους τρεις αναγκάστηκε να αφαιρέσει τη μάσκα έστω μια φορά για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του, ενώ το 64.8% καταφεύγει στη χρήση κωδικού σε μόνιμη βάση όταν φορούν μάσκα.

Ανησυχητικό για την Apple είναι το γεγονός πως το 35% δηλώνει πως δε θα αγοράσει τα νέα iPhone 12 μοντέλα επειδή δεν έχουν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το 23.3% δήλωσε πως θα κάνει τη μετάβαση σε Android τηλέφωνο με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων την επόμενη φορά που θα αγοράσουν smartphone. Όταν ρωτήθηκαν για το ποιο επιπλέον χαρακτηριστικό ασφαλείας θέλουν να δουν στο επόμενο iPhone, το 56.2% επέλεξε το “in-display fingerprint reader” και ακολούθησε το “Touch ID power button” με 14.1%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments