Διεθνή

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων: Έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης
Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων: Ανακοίνωσε πως έπεσε θύμα χάκερ. Στο στόχαστρο οι πληροφορίες για τα εμβόλια

Οι κυβερνοεπιθέσεις σε οργανισμούς ή σε φαρμακευτικές εταιρίες είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία, καθώς προσπαθούν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούν στα εμβόλια του κορωνοϊού. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, ανακοίνωσε σήμερα ότι δέχτηκε επίθεση από χάκερς, χωρίς ωστόσο να δώσει άλλες πληροφορίες καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η Υπηρεσία μας έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης και γίνεται αυτή την στιγμή έρευνα σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και άλλες υπηρεσίες», τονίστηκε σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας που έχει βάση το Άμστερνταμ

Ήδη έχουν καταγραφεί επιθέσεις χάκερς από την Βόρεια Κορέα, το Ιράν, το Βιετνάμ, την Κίνα και την Ρωσία τόσο στα άδυτα των φαρμακευτικών, όσο και στις εταιρείες και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην διανομή των εμβολίων.

Την ίδια στιγμή ο εμβολιασμός στην Βρετανία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα την επαναφορά στην κανονικότητα

Τα εγκαίνια των εμβολιασμών στην Βρετανία δεν αποτελούν εγγύηση για επαναφορά της κανονικότητας. Θα χρειαστεί να εμβολιαστεί ένας ικανοποιητικός αριθμός Βρετανών και έως τότε τα locdown θα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό διευκρίνησε ο καθηγητής Κρις Γουίτι, επικεφαλής των Βρετανών λοιμωξιολόγων, μιλώντας στην Επιτροπή Υγείας και Επιστημών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο κ. Γουίτι ξεκαθάρισε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες δεν θα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί Βρετανοί εναντίον του Covid-19 ούτως ώστε να επαρκούν για να κρατήσουν τους πιο ευάλωτους ασφαλείς από τον ιό.

Παράλληλα, σύμφωνα με το in.gr, συμβούλευσε τους πολίτες να μην απογοητευτούν τώρα που έχει εγκριθεί το εμβόλιο καθώς αυτό «θα ήταν απολύτως λάθος». Ο Βρετανός αρχίατρος προειδοποίησε ότι οι χειμερινοί μήνες ούτως ή άλλως είναι κάθε χρόνο η πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο για την πίεση που αναμένεται να δεχθεί το επόμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Για τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα έχουμε επαρκή προστασία

«Για τους επόμενους τρεις μήνες, θέλω να είμαι πολύ σαφής, δεν θα έχουμε επαρκή προστασία. Περνάμε την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για αναπνευστικές λοιμώξεις και την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου για το ΕΣΥ. Άρα, η ιδέα που μπορούμε να σταματήσουμε ξαφνικά τώρα επειδή το εμβόλιο είναι εδώ, αυτό θα ήταν πολύ πρόωρο. Θα ήταν σαν κάποιος να εγκαταλείψει έναν αγώνα μαραθωνίου στα 16 μίλια – θα ήταν απολύτως λάθος να κάνουμε», είπε με γλαφυρό τρόπο ο κ. Γουίτι ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments