Αθλητισμός

Super League 2: Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο επανεξέτασης για έναρξη πριν τις 7 Ιανουαρίου

Super League 2: Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο επανεξέτασης για έναρξη πριν τις 7 Ιανουαρίου
Super League 2: Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται και μια πρώτη περίοδος προετοιμασίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και απάντησε στο πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο επανεξέτασης για έναρξη της Super League 2 πριν τις 7 Ιανουαρίου.

«Το θέμα της επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας το κάναμε ξανά μετά το πρώτο lockdown. Τώρα το πλάνο μας είναι πιο εύκολο. Το ξέρουμε καλά, και είμαστε έτοιμοι να το εφαρόσουμε άμεσα. Τα στάδια είναι δύο. Δεν σημαίνει ότι εφόσον στις 7 Ιανουαρίου υπάρξει άρση, οι ποδοσφαιριστές θα βάλουν τα σορτσάκια και θα μπουν στο γήπεδο», αποκάλυψε στην αθλητική εκπομπή «Στρογγυλή Θεά» του crete2day.

«Χρειάζεται και μια πρώτη περίοδος προετοιμασίας. Όχι μόνο για τους ποδοσφαιριστές αλλά για όλους τους αθλητές. Για όλα τα ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Στόχος μας είναι να παρακολουθούμε βήμα – βήμα τα σημεία που θα μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε σταδιακά την επανεκκίνηση των προπονήσεων για να επανέλθει το σώμα των αθλητών σε μια αγωνιστική κατάσταση. Είναι πολυεπίπεδο θέμα».

«Οι ημερομηνίες δεν είναι de facto»

Και προσέθεσε το εξής: «Το ξέρουμε γιατί το εφαρμόσαμε την προηγούμενη περίοδο. Σεβόμαστε τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων και είμαι βέβαιος ότι και οι αθλητές στο βάθος του μυαλού τους το καταλαβαίνουν. Καθημερινά έχουμε νεκρούς, και συμπολίτες μας που είναι διασωληνωμένοι».

«Θέλει πολλή προσοχή και σεβασμό η αναμέτρηση απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό. Είναι θέμα μηνών. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να τα καταφέρουμε ως χώρα. Με ομοψυχία, ενότητα, και κοινό στόχο για να αποτελέσει παρελθόν ο κορωνοϊός το συντομότερο δυνατό. Οι ημερομηνίες δεν είναι de facto. Είναι ενδεικτικές βάσει της εξάπλωσης του ιού».

«Και πάντα με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες θα σεβαστούν τις δυσκολίες και κυρίως ότι θα λάβουμε όλοι μας τα μέτρα μας. Είναι μεγάλη υπόθεση η ατομική ευθύνη πέρα από τα συνολικά μέτρα της Πολιτείας. Αν αυτό συμβεί είμαι βέβαιος ότι η ημερομηνία επανεκκίνησης μπορεί να γίνει συντομότερα. Έχει κυρίαρχο ρόλο το θέμα της ατομικής ευθύνης», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments