Ελλάδα

Καιρός Ελλάδα: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα σε τέσσερις περιοχές

Καιρός Ελλάδα: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα σε τέσσερις περιοχές
Καιρός Ελλάδα: Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο και Χίο.
Καιρός Ελλάδα: Η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο και Χίο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο και Χίο και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις σκόπιμες μετακινήσεις. Στην ανακοίνωσή της η ΓΓΠΠ σημειώνει:

«Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σχετικά με νέα μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και τους πολύ ισχυρούς ανέμους, ως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (11-12-2020), ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ικαρίας, Σάμου, Λέσβου και Χίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι στο σάιτ της οι πολίτες μπορούν να βρουν οοδηγίες για το τι κάνουμε σε πλημμυρικά φαινόμενα, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και έντονα καιρικά φαινόμενα. Βρείτε τις αντίστοιχες οδηγίες εδώ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ακόμα ότι: «Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.  www.astynomia.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments