Αθλητισμός

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Πρωτόγνωρη απόφαση – Επαναλαμβάνεται το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Πρωτόγνωρη απόφαση – Επαναλαμβάνεται το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ έκανε μερικώς δεκτή την ένσταση του «Δικέφαλου του Βορρά».

Μερικώς δεκτή την ένσταση του ΠΑΟΚ έκανε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ και έτσι το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Basket League ανάμεσα στον «Δικέφαλο του Βορρά» και την ΑΕΚ θα επαναληφθεί.

Ο δικαστής δέχθηκε μέρος των επιχειρημάτων της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Να σημειώσουμε ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν ηττηθεί με 85-84 στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η διπλή ένσταση που είχαν καταθέσει από τον «Δικέφαλο του Βορρά» αφορούσε από τη μία φάουλ του Νίκου Ζήση στο τρίποντο του Ζερμέιν Λοβ, στα 2’’ πριν τη λήξη και από την άλλη το γεγονός ότι οι διαιτητές δεν είδαν το instant replay έτσι ώστε να ορίσουν ακριβώς τα εναπομείναντα δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή

«Δέχεται εν μέρει την ένσταση της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ). Διατάσσει την ολική επανάληψη του αγώνα της 6ης αγωνιστικής μεταξύ των ομάδων ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014) – ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΙΤΩΝ 2004 ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΠΑΟΚ 2004 ΚΑΕ) που διεξήχθη στις 16-02-2020».

Το σκεπτικό της απόφασης

«Η μερική επανάληψη εξυπηρετεί κατά την κρίση του παρόντος Δικαιοδοτικού Οργάνου αποκλειστικά περιπτώσεις σχετικές με την εσφαλμένη χρονομέτρηση του αγωνιστικού χρόνου από τον χρονομέτρη του αγώνα, οπότε ενδεδειγμένη απόφαση είναι πράγματι η μερική επανάληψη της αναμέτρησης, ώστε να παιχθεί ο πραγματικός χρόνος του αγώνα και όχι εκείνες που άπτονται εσφαλμένης εφαρμογής των λοιπών -πλην δηλαδή των σχετικών με τον αγωνιστικό χρόνο- κανονισμών.

Εν προκειμένω, η αιτίαση της ΚΑΕ για κακή μέτρηση του αγωνιστικού χρόνου δεν ερευνήθηκε καθόλου, εφόσον κατά την κρίση του Δικαστηρίου με μόνο τον μη καταλογισμό του σφάλματος (φάουλ) αλλοιώθηκε ούτως ή άλλως η τελική έκβαση του αγώνα. Το να καταλογίσει το παρόν Όργανο το σφάλμα, που παρέλειψαν να πράξουν οι διαιτητές, να επιβάλει να εκτελεστεί μία βολή και να συνεχιστεί από το χρονικό σημείο ο αγώνας, όπως αιτείται η ενιστάμενη ΚΑΕ, είναι κατά την κρίση του αδόκιμο.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, πρέπει να γίνει δεκτή εν μέρει η ένσταση και να διαταχθεί ως επανορθωτικό μέτρο η ολική επανάληψη του αγώνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments