Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 12/12: 1194 κρούσματα – 68 νεκροί και 577 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 12/12: 1194 κρούσματα – 68 νεκροί και 577 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 12/12: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις έφτασαν τις 1194.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1194 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 123842, εκ των οποίων το 52.6% είναι άνδρες, όπως φαίνεται και στο Infographic που ακολουθεί:

Aκολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1194 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 123842, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

Τα 5100 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35290 (28.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 577 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 169 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 718 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 68 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3540 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1421 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πότε ξεκινάει ο εμβολιασμός;

Η γιγαντιαία επιχείρηση του σχεδίου εμβολιασμού και η εκστρατεία ενημέρωσης εξετάστηκαν στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο τραπέζι μπήκε το πολύπλευρο σχέδιο προετοιμασίας για την παραλαβή – αποθήκευση και διανομή του εμβολίου, η εξειδίκευση του τρόπου ειδοποίησης και η διαδικασία με την οποία οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί αμέσως μετά την παραλαβή του εμβολίου ύστερα από την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την τηλεδιάσκεψη απασχόλησε εκτενώς και η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.

Νέα μέτρα από Δευτέρα λόγω των εορτών

Διατηρείται για την εορταστική περίοδο η αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου, με εξαίρεση την παραλαβή των εμπορευμάτων μόνο με click away από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, λόγω και της υπερφόρτωσης των ταχυμεταφορών.

Θα επιτρέπεται δηλαδή η λιανική πώληση με διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Η παραγγελία θα γίνεται είτε μέσω e-shop, είτε τηλεφωνικά, και η πληρωμή θα γίνεται είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, είτε με POS, έξω από το κατάστημα. Η παραγγελία θα παραλαμβάνεται από ένα άτομο σε συγκεκριμένο χρόνο και με ηλεκτρονική απόδειξη.

Η σειρά αναμονής έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα και η απόσταση μεταξύ των πελατών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα. Σε επιχείρηση που θα βρεθεί, σε έλεγχο, στο εσωτερικό της με πελάτη θα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο -από 2.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τα τ.μ. – και θα επιβάλλεται ταυτόχρονα και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες.

Η υπηρεσία click away θα επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο, άρα όχι σε κλειστά εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις που συστεγάζονται σε μεγάλα κτίρια, και θα πρέπει να έχουν, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τα ελεγκτικά συνεργεία, αναλυτική λίστα με τις προγραμματισμένες παραδόσεις της ημέρας.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ότι παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments