Αθλητισμός

Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ

Πέθανε ο Ζεράρ Ουγιέ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών Γάλλος πρώην παίκτης και προπονητής, Ζεράρ Ουγιέ.

Λίγο πριν το 2020 περάσει στην ιστορία παίρνει μαζί του άλλη μια μεγάλη μορφή του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Το πρωί της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο Ζεράρ Ουγίε. Πρόκειται για τον σπουδαίο Γάλλο τεχνικό που μεταξύ άλλων είχε καθίσει στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, της Λυών, της Λίβερπουλ και της Εθνικής Γαλλίας. Μάλιστα για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ουγιέ προδόθηκε από την καρδιά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς σε νοσοκομείο του Παρισιού. Ωστόσο η υγεία του επιβαρύνθηκε και τελικά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη καθώς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός τεχνικός σε όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε στη σπουδαία του καριέρα.

Η καριέρα του Ζεράρ Ουγιέ

Ως ποδοσφαιριστής δεν είχε να επιδείξει κάτι σημαντικό πέραν από μια μακροχρόνια παρουσία στα γαλλικά γήπεδα και όχι στο κορυφαίο επίπεδο. Ως προπονητής όμως ο Ζεράρ Ουγιέ άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η πορεία του ξεκίνησε από τη Γαλλία σε συλλογικό επίπεδο όμως γρήγορα η φήμη του εκτοξεύθηκε. Οι επιτυχημένες σεζόν σε Λανς και Παρί Σεν Ζερμέν του άνοιξαν τη πόρτα της εθνική ομάδας.

Η απογείωση όμως ήρθε μακριά από τη χώρα του. Το 1998 η Λίβερπουλ του δίνει την ευκαιρία να προπονήσει την πρώτη ομάδα και εκείνος την αρπάζει από τα μαλλιά. Τέσσερα γεμάτα χρόνια στο Άνφιλντ με ξεχωριστές πορείες. Κορυφαίο του επίτευγμα με τους «Κόκκινους» η κατάκτηση του κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2000/2001. Μετά από κει επέστρεψε στην πατρίδα του και την Λιόν. Τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας η Άστον Βίλα το 2010.

Στην πλούσια καριέρα του κατέκτησε μεταξύ άλλων τους εξής τίτλους

  • Τρία πρωταθλήματα Γαλλίας (Δυο με τη Λυών και ένα με την Παρί Σεν Ζερμέν)
  • Με τη Λίβερπουλ κατέκτησε: Ένα Κύπελλο Αγγλίας, δυο Λιγκ Καπ, το Κύπελλο UEFA και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ την ίδια χρονιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments