Αθλητισμός

Τεννές Λαμία: Αποχαιρέτησε για τρίτη φορά τον έμπειρο τεχνικό – Τι θα κάνει από εδώ και πέρα

Τεννές Λαμία: Αποχαιρέτησε για τρίτη φορά τον έμπειρο τεχνικό – Τι θα κάνει από εδώ και πέρα
Τεννές Λαμία: Η «εξάρα» από τον Ολυμπιακό επέφερε την αποχώρησή του.

Ο Μπάμπης Τεννές αποχαιρέτησε τη Λαμία, για τρίτη φορά στην καριέρα του, μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 0-6. Πλέον, η ομάδα της Φθιώτιδας θα ψάξει τον αντικαταστάτη του.

Η Λαμία σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Ευχαριστήριο στον κ. Τεννέ» αναφέρει: «Η ΠΑΕ Λαμία αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο κ. Τεννές ενεργεί πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας, όπως άλλωστε τόνισε και ο ίδιος, τον ευχαριστεί πολύ για τη μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή συνέχεια. Όσο για την ομάδα, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτή να πετύχει το στόχο της».

Η εφημερίδα Sportime πριν από την ανακοίνωση της Λαμίας, όταν είχε γίνει γνωστή η παραίτηση του Μπάμπη Τεννέ ανέφερε για την ομάδα της Φθιώτιδας σε ρεπορτάζ της: «Θέμα χρόνου ήταν, φαίνεται όμως πως πλέον ήρθε το πλήρωμα του μετά την «εξάρα» από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο το αν μείνει ή φύγει ο Τεννές, αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Το πιθανότερο, όπως ψιθυρίζεται εντόνως τελευταία στη Λαμία, είναι πως θα σηκωθεί «λευκή» πετσέτα, με την ομάδα να λύνει μεγάλα συμβόλαια και να πορεύεται, όσο το δυνατόν φθηνότερα και αξιοπρεπέστερα στον υποβιβασμό. Για να δούμε…».

Να σημειώσουμε ότι ο Μπαμπης Τεννές έχει ένα ιδιαίτερο παρελθόν με τους Φθιώτες και τον Αλόλλωνα Σμύρνης. Το sportime.gr σε παλιότερο κείμενό του θύμιζε την απίστευτη διαδρομή του έμπειρου τεχνικού από τη μία ομάδα στην άλλη τα τελευταία χρόνια.

«Τον Οκτώβριο του 2013 αναλαμβάνει την “Ελαφρά Ταξιαρχία” σε μια θητεία… σφηνάκι, αφού μετά από ένα μήνα και πέντε ματς στον κυανόλευκο πάγκο αποχωρεί. Το επόμενο καλοκαίρι αναλαμβάνει για πρώτη φορά την Λαμία.

Κοουτσάρει τους Φθιώτες σε 15 παιχνίδια και απομακρύνεται μετά την ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα (3-1) στον Εύοσμο, ματς που δεν ήταν στον πάγκο, λόγω ασθένειας!

Τον Νοέμβριο του 2015 επιστρέφει στη Ριζούπολη, αλλά ούτε εκείνη η θητεία έφτασε μέχρι το τέλος της σεζόν. Απομακρύνεται τον Μάρτιο της επόμενης σεζόν μετά το παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό. Παιχνίδι που ο Απόλλων έχασε στα χαρτιά, αφού οι κυανόλευκοι χρησιμοποίησαν περισσότερους ξένους από το επιτρεπτό όριο.

Ακολουθεί και πάλι η Λαμία το καλοκαίρι του 2016, όπου κάνει ρεκόρ παραμονής. Η ομάδα της Φθιώτιδας ανεβαίνει εκείνη τη χρονιά στην Σούπερ Λιγκ. Ο 67χρονος κόουτς βγάζει ολόκληρη και τη δεύτερη σεζόν και απομακρύνεται στις αρχές της περιόδου 2018-2019, μετά τις δύο “κολλητές” ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, από Άρη (0-3) και ΠΑΟ (1-3). Στη δεύτερη θητεία του κοουτσάρισε τους κυανόλευκους σε 78 παιχνίδια, δύο λιγότερα από το ρεκόρ καριέρας του (80) στον πάγκο της Κέρκυρας.

Δύο μήνες εκτός, με τον Τεννέ να βρίσκει και πάλι επαγγελματικό «καταφύγιο» στη γνώριμη Ριζούπολη και στον Απόλλωνα. Κάθεται μέχρι τον Μάρτιο, έχοντας τραγικό απολογισμό, αφού από τα 15 ματς που κοουτσάρισε, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε τα 10, έφερε ισοπαλία στα τρία και κέρδισε μόλις 2!

Τον επόμενο Ιανουάριο, ξανά μανά στον Απόλλωνα της Super League 2. Αποχώρησε κατά τη διάρκεια του κορονοϊου, επέστρεψε για τα πλέι οφ και αποχώρησε μετά τα δύο μπαράζ με την Ξάνθη.

Από προχθές, είναι και πάλι προπονητής στη Λαμία. Τρίτη θητεία στους κυανόλευκους, στην προσπάθεια που κάνουν να… συνέλθουν και να σώσουν τη χρονιά. Θητεία που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, αφού στο άκουσμα της επιστροφής Τεννε, ήδη προέκυψαν οι πρώτες ενστάσεις.

Ντεμπούτο με Παναιτωλικό την προσεχή αγωνιστική και στη συνέχεια επιστρέφει στη Ριζούπολη ως αντίπαλος του Απόλλωνα, έχοντας μάλιστα κινηθεί νομικά κατά της διοίκησης. Λέτε να μπερδέψει τα αποδυτήρια; Αν η Λαμία είναι το… εξοχικό του, η Ριζούπολη σίγουρα αποτελεί το δεύτερο σπίτι του!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments