Ελλάδα

Χαρδαλιάς σήμερα: Γιατί απουσίαζε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από την ενημέρωση

Χαρδαλιάς σήμερα: Γιατί απουσίαζε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από την ενημέρωση
Χαρδαλιάς σήμερα: Από τη σημερινή (14.12.2020) ενημέρωση για τον κορωνοϊό απουσίαζε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Με βραχνή φωνή και ιδιαίτερα ταλαιπωρημένος φάνηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς αναγκάστηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της covid-19 στη χώρα, να διακόψει αρκετές φορές το λόγο του ώστε να πάρει ανάσα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ακόμα μια ενημέρωση ξεκίνησε και ο υφυπουργός απουσίαζε. Στην έναρξη της ενημέρωσης, ανακοινώθηκε πως ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε επιβάρυνση στις φωνητικές του χορδές και του συστήθηκε αποχή από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και αφωνία έως την Τετάρτη.

Τι ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου για την πορεία της πανδημίας

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξη για την πορεία του κορωνοϊού. Όπως τόνισε, «έχουμε πλέον εμφανή μείωση νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και βλέπουμε και μια αρχική σταθεροποίησή στους νέους διασωληνωμένους και τους θανάτους», ενώ τόνισε ξανά την ανάγκη “να καθορίσουμε τη φούσκα μας”, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Και πιο συγκεκριμένα η κάθε οικογένεια να καθορίσει το στενό κύκλο συγγενών και φίλων με τους οποίους θα περάσει τις γιορτές. Η ίδια ζήτησε αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, τη χρήση μασκών στα τραπέζια, αλλά και τον καλό αερισμό των χώρων.

Η ίδια, θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά της, τόνισε πως “αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους”.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να μην συναντηθούμε με άλλα νοικοκυριά

Αρχικά ο καθηγητής αναφέρθηκε στην παγκόσμια εικόνα της πανδημίας, αναφέροντας την έξαρση που παρατηρείται σε μια σειρά από χώρες. Στη συνέχεια στηρίζοντας την άποψη της κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως σε κλειστό χώρο χρειάζεται να φοράμε μάσκα, και αν γίνεται να αποφύγουμε την συνάντηση με άλλα νοικοκυριά. Ωστόσο τόνισε πως επειδή είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο τις γιορτινές ημέρες, υπογράμμισε πως αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, με μέτρα υγιεινής και προστασίας για όλους μας.

Ακόμα σημείωσε πως αν αποφασίσουμε να συναντηθούμε με άλλα νοικοκυριά στις γιορτές, να επιλέξουμε μία οικογένεια που θα περάσουμε μαζί όλες τις γιορτές. Ακόμα πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καταγράφηκαν 20% λιγότερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο ίδιος επεσήμανε πως παραμένει η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments