Πολιτική

Κοντοζαμάνης για εμβόλια κορωνοϊού: «Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν»

Κοντοζαμάνης για εμβόλια κορωνοϊού: «Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν»
Κοντοζαμάνης για εμβόλια κορωνοϊού: Διευκρινίσεις για το πως θα διεξαχθεί η διαδικασία του εμβολιασμού έδωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και στο πως θα κλείνονται τα ραντεβού από τους πολίτες αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. “Οι πολίτες δεν θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα κάνουν, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης”, δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται και μόλις έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες.

Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι “από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρείες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ”. Μάλιστα, διευκρίνισε “ότι τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις”.

Ανέφερε, δε, ότι “η μέγιστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση τον σχεδιασμό είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα”. Για τα φαρμακεία διευκρίνισε ότι δεν θα γίνονται εκεί τα εμβόλια, ωστόσο οι πολίτες μέσω των φαρμακείων θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Κάνοντας ειδική μνεία στην πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα. Σημείωσε, πως “τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών».

Στα 693 τα νέα κρούσματα:

Θυμίζουμε ότι σε 693 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124.534, εκ των οποίων το 52,6% άνδρες. Τα 5.109 (4,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.564 (28,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αν και μειώθηκαν ελάχιστα, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 552 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1448 (39,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments