Αθλητισμός

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 1-1

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 1-1
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ένωση και «ερυθρόλευκους» στο εξ αναβολής ματς της 1ης αγωνιστικής της Super League.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 στο εξ αναβολής ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Super League. Το σκορ για τους Πειραιώτες είχε ανοίξει ο Βρουσάι στο 55′, ενώ ισοφάρισε για την Ένωση ο Σιμόες στο 80′. Στο 88′ ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς είχε και η ΑΕΚ στο 90′, αλλά ο Τάνκοβιτς έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Στο 93′ ο Τσιντώτας έδιωξε την κεφαλιά του Εμβιλά και μετά από λίγο το ματς τελειώσε.

Η εξέλιξη του ματς

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν κλειστό και περιείχε αρκετή τακτική, με την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου να οδηγεί τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων σε πολλά λάθη και φάουλ, ενώ οι λιγοστές φάσεις που βγήκαν ήταν από στατικές φάσεις. Η ΑΕΚ πήρε τις περισσότερες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου με πρωταγωνιστή τον Σιμόες, δημιουργικά όμως ο Μάνταλος κλείστηκε, με αποτέλεσμα να μην πάρει αρκετές μπαλιές ο Ανσαριφάρντ, αν και ο Ολυμπιακός δεν έβγαζε σταθερότητα αμυντικά. Επιθετικά οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν πράγματα από τον Τιάγκο Σίλβα με τους Βρουσάι και Μασούρα να μη μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να φτιάξουν παιχνίδι από τα άκρα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε μόλις στο 3′ με τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, ο Σα όμως είχε καλή τοποθέτηση και μάζεψε. Στο 5′ η Ένωση γλίτωσε το 0-1 από το κακό κοντρόλ (υπό πίεση ανάμεσα σε δύο παίκτες του Ολυμπιακού) του Τσιντώτα ύστερα από γύρισμα του Μπακάκη και τρία λεπτά αργότερα ήρθε ο Ελ Αραμπί έδιωξε στο πρώτο δοκάρι την δυνατή εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία.

Στον Μαροκινό ανήκει η πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό 18′, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μασούρα έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Τσιντώτας έπεσε και απομάκρυνε. Η τελευταία καλή στιγμή καταγράφηκε στο 35′, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία που πήγε να μιμηθεί τη γκολάρα της Ριζούπολης, αλλά ο Εμβιλά έδιωξε πάνω στη γραμμή στερώντας από τον μεσοεπιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο από το να πανηγύρισει ένα ακόμα πανέμορφο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος αμφότεροι οι προπονητές έκαναν γρήγορα τις διορθωτικές κινήσεις τους, με τον Καρέρα να περνά στο ματς τον Ολιβέιρα (αντί του Ανσαριφάρντ) και τον Μαρτίνς τους Φορτούνη-Καμαρά (αντί των Μασούρα, Τιάγκο Σίλβα). Η ΑΕΚ παραλίγο να επωφεληθεί από το λάθος διώξιμο του Σισέ αλλά ο Σα είχε καλή θέση και μπλόκαρε, ενώ στο 52′ ο Ολυμπιακός απάντησε με την προσπάθεια του Ελ Αραμπί να περνά πάνω από τα δοκάρια. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της Ένωσης με τον Βρουσάι να ανοίγει το σκορ.

Το παιχνίδι απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον με την ΑΕΚ να ανεβάζει την πίεσή της προκειμένου να επιφέρει την ισοφάριση. Στο 63′ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, αλλά ο Κρίστισιτς δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί και σημάδεψε πολύ ψηλά στην επαναφορά που πήρε εκτός περιοχής, μετά την κακή απομάκρυνση της ερυθρόλευκης άμυνας, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Νεντελτσιάρου από εκτέλεση κόρνερ ήταν άστοχη.

Στη συνέχεια το ματς απέκτησε γρηγόρτερο ρυθμό.

Δύο προσπάθειες που βγήκαν από τα πόδια του Φορτούνη στο 67′ πέρασαν ανεκμετάλλευτες από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Δικέφαλο να απαντά με σουτ του Μάνταλου που απομάκρυνε ο Σα. Τον Γόρδιο Δεσμό έλυσε στο 80′ ο Σιμόες, ο οποίος έκανε το 1-1 με κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός παραλίγο να επανακτήσει το προβάδισμα μετά από λάθος του Νεντελτσιάρου, αλλά ο Τσιντώτας μύρισε γρήγορα τη φάση, βγήκε και μάζεψε τη μπάλα προ του Φορτούνη που δέχτηκε την πάσα του Ελ Αραμπί, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από τον Ρουμάνο.

Στο τέλος οι δύο ομάδες έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να κλέψουν το τρίποντο. Το πλασέ του Τάνκοβιτς εκτός από τύχης στερήθηκε και σωστής εκτέλεσης, ενώ ο Τσιντώτας απέκρουσε την κεφαλιά του Εμβιλά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (71′ Παουλίνιο), Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (86′ Ινσούα), Σιμόες, Κρίστισιτς (71′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Λιβάγια (71′ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (46 Μασούρας), Τιάγκο Σίλβα (46′ Καμαρά), Βρουσάι (82′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments