Ελλάδα

Ανοίγει στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων

Ανοίγει στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων
Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων φτιάχνει στην Ελλάδα η γερμανική Next.e.GO SE. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021. Μάλιστα, η «επιστολή πρόθεσης συνεργασίας» αναμένεται να υπογραφεί σήμερα στη χώρα μας στις 13:00, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη διαδικτυακή εκδήλωση τη σχετική επιστολή θα υπογράψουν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ θα παρίσταται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

Μάλιστα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκαλύψει τα σχέδιά της για την εκτεταμένη αυτή επένδυση στην Ελλάδα.

Το ποσό θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ και στόχος του πρότζεκτ θα είναι η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στην επιστολή θα περιγράφονται επακριβώς τα βήματα που θα γίνουν και απ’ τις δύο πλευρές ώστε ως την άνοιξη να ενεργοποιηθεί το σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ως τότε θα έχουν εξεταστεί και κριθεί όλες οι κρίσιμες πτυχές που θα προσδιορίσουν και τα καίρια ζητήματα, όπως η τοποθεσία που θα γίνει η επένδυση και τα κίνητρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το newmoney.gr οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Next.e.GO SE είχαν ξεκινήσει πριν την πανδημία του κορωνοϊού και άρα πριν τις εξελίξεις στο εσωτερικό της. Ωστόσο, τόσο ο νέος μέτοχος όσο και η νέα διοικητική ομάδα υπό τον καθηγητή Ulrich Hermann πίστεψαν στο σχέδιο.

Η e.Go Mobile, όπως ονομαζόταν μέχρι πρόσφατα, ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή μηχανολογίας Dr. Günther Schuh στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν, με βασική ιδέα να κατασκευάζει απλά και φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε η εταιρεία στο εργοστάσιο στο Άαχεν, το οποίο σε πλήρη λειτουργία παράγει 10.000 αυτοκίνητα ετησίως, φέρει το λογότυπο e.GO Life, το οποίο πωλείται σήμερα κάτω από τις 16.000 ευρώ. Παράλληλα υπάρχουν ακόμη δύο εκδόσεις, το e.GO Life Sport και το concept μοντέλο e.GO Life Cross.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πέρυσι άρχισε να αντιμετωπίζει χρηματοοικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα την περασμένη Άνοιξη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και εν τέλει να ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με την είσοδο νέου μετόχου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments