Αθλητισμός

Γιτζάκ Σουμ Παναθηναϊκός: Υποστηρίζει ότι έχασε 3 εκατομμύρια ευρώ από το «τριφύλλι»

Γιτζάκ Σουμ Παναθηναϊκός: Υποστηρίζει ότι έχασε 3 εκατομμύρια ευρώ από το «τριφύλλι»
Γιτζάκ Σουμ Παναθηναϊκός: Ο παλαίμαχος προπονητής θυμήθηκε την παρουσία του στο «τριφύλλι».

Ο Γιτζάκ Σουμ κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό το 2004. Αν και όταν ήρθε στην Ελλάδα πολλοί τον αμφισβήτησαν, εκείνος οδήγησε το «τριφύλλι» σε μια τρομερή σεζόν.  Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε νταμπλούχος για έβδομη φορά στην ιστορία του. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με μόλις μία ήττα (από το Αιγάλεω), ενώ στον τελικό Κυπέλλου επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 3-1.

O άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι πλέον ιδιοκτήτης της Χάποελ Κφαρ Σάμπα, η οποία παίρνει μέρος στη μεγάλη κατηγορία του ισραηλινού ποδοσφαίρου. Ο Σουμ μετά την ήττα με 1-0 από την Ασντόντ προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή του συλλόγου, Αμίρ Τούργκεμαν.

Με αφορμή αυτή την κίνηση ο Γιτζάκ Σουμ θυμήθηκε τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που αποχώρησε από το «τριφύλλι» τονίζοντας πως έχασε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος προπονητής δικαιολόγησε την απόφαση του κάνοντας παράλληλα αναφορά στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως είχε απομακρυνθεί λόγω διαφωνιών του με την διοίκηση του «τριφυλλιού» με συνέπεια να χάσει 3 εκατομμύρια ευρώ, ένα πολύ μεγάλο ποσό για την εποχή.

«Έμαθα πολλά από το ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα όταν εργαζόμουν στον Παναθηναϊκό, το μόνο που με ενδιέφερε είναι ο τρόπος με τον οποίο αγωνιζόμασταν. Το γεγονός πως δεν συμφώνησα με τις απόψεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού κόστισε την δουλειά μου και έχασα 3 εκατομμύρια ευρώ», είπε συγκεκριμένα ο Σουμ.

Σε παλιότερή του συνέντευξη στο gazzeta.gr, ο παλιός προπονητής του Παναθηναϊκού είχε πει: «Ήταν μία σπουδαία χρονιά με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω πως όλα ήταν υπέροχα για τον σύλλογο, τους παίκτες, τον κόσμο. Είχαμε τους καλύτερους παίκτες εκείνη την σεζόν.

Παραμερίσαμε τους εγωισμούς μας. Ήμασταν όλοι ενωμένοι. Οι σχέσεις όλων μέσα στην ομάδα, είτε μιλάμε για Έλληνες, είτε για ξένους, ήταν άριστες. Όλοι ήμασταν μαζί σαν μια γροθιά. Γι’αυτό κατακτήσαμε το νταμπλ. Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό κανείς δεν περίμενε πως θα τα καταφέρουμε. Από το πρώτο λεπτό όμως που βρέθηκα στην ομάδα μετέδωσα την ψυχολογία του νικητή στην ομάδα».

Είχε προσθέσει ακόμα ότι: «Τους πρώτους δύο μήνες υπήρχε δυσπιστία. Σιγά-σιγά όμως με πίστεψαν σε μένα και την ομάδα. Έρχομαι 2-3 φορές τον χρόνο στην Ελλάδα. Είναι η δεύτερη πατρίδα μου, η οικογένεια μου αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Δεν μπορείς να πιστέψεις πως αντιδρούν οι Παναθηναϊκοί όταν με συναντούν. Πόσο θερμά μου μιλούν για την ομάδα που κατακτήσαμε το νταμπλ. Είναι κάτι υπέροχο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments