Ελλάδα

Γκάγκα για Χριστούγεννα: «Να γιορτάσουμε στα σπίτια μας με τους ίδιους ανθρώπους»

Γκάγκα για Χριστούγεννα: «Να γιορτάσουμε στα σπίτια μας με τους ίδιους ανθρώπους»
Γκάγκα για Χριστούγεννα: Την προσοχή των πολιτών κατά των εορτασμό των Χριστουγέννων ζήτησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας απήθυνε προς τους πολίτες ενόψει Χριστουγέννων η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή έξαρση κρουσμάτων.  Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι τα περιστατικά στα νοσοκομεία παραμένουν αρκετά και πως όσοι είναι στις ΜΕΘ παραμένουν εκεί έως και πέντε εβδομάδες.

Αυτό, εξήγησε ότι σημαίνει πως δεν αναμένεται να μειωθούν άμεσα τα νούμερα νοσηλευομένων στις ΜΕΘ.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στη διασπορά της νόσου που παρατηρείται στη δυτική Αττική, εκτιμώντας ότι οι γιατροί των νοσοκομείων ενδέχεται να δουν περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό από αυτές τις περιοχές, γύρω στα Χριστούγεννα. Όπως, σημείωσε “στη χώρα καταγράφονται λιγότερα νέα κρούσματα την τρέχουσα εβδομάδα, όμως αυτή είναι μια τάση που θα αργήσει να γίνει αισθητή στα νοσοκομεία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο «Σωτηρία» τα κρούσματα είναι σήμερα σημαντικά αυξημένα συγκριτικά με τα μέσα Νοεμβρίου”.

Εν συνεχεία, η κ. Γκάγκα έκανε ειδική μνεία στις εορτές που έρχονται υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει οι πολίτες να κρατήσουν τις επαφές χωρίς μάσκα στο ελάχιστο. Ειδικά για τα ρεβεγιόν τόνισε ότι καλό είναι να γιορτάσουμε στα σπίτια μας με τους ίδιους ανθρώπους όλες τις γιορτινές ημέρες αποφεύγοντας δηλαδή να αλλάζουμε παρέες.

Αναλυτικά όσα είπε:

Στα 1.190 τα νέα κρούσματα:

Θυμίζουμε ότι χτες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.190 νέα κρούσματα εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 127.557, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

  • 5.163 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 36.669 (28.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 768 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, καταγράφηκαν 85 ακόμα θάνατοι και 3.870 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 1.556 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments