Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «Χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κορωνοϊό»

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «Χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κορωνοϊό»
ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Προξενεί εντύπωση η σπουδή του νοσοκομείου «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης που δεν υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας και έμειναν χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κορωνοϊό.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα νοσοκομεία, με την ΠΟΕΔΗΝ να καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης δεν υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας και έμειναν χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κορωνοϊό ενώ παράλληλα τρέχει τις διαδικασίες υπογραφής σύμβασης με ιδιωτικό εργαστήριο για rapid test.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ):

“Παρά τη διατίμηση ο πολίτης σε ιδιωτικά κέντρα πληρώνει 60 ευρώ το ΡCR test για κορωνοϊό και όχι 40 ευρώ, αφού χρεώνεται 20 ευρώ η δειγματοληψία με βάσει την σχετική υπουργική απόφαση. Το rapid χρεώνεται 20 ευρώ και όχι 10 ευρώ αφού χρεώνεται 10 ευρώ και η δειγματοληψία. Ο πολίτης δεν μπορεί να κάνει μόνος του τη δειγματοληψία. Ούτε μπορεί αλλού να πάει για δωρεάν test”.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν μοριακούς αναλυτές και στέλνουν τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια. Μάλιστα, “προξενεί εντύπωση η σπουδή του νοσοκομείου “Γεννηματάς” Θεσσαλονίκης που δεν υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας και έμειναν χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κορωνοϊό ενώ τρέχει τις διαδικασίες υπογραφής σύμβασης με ιδιωτικό εργαστήριο με κόστος για τα rapid test 40 ευρώ. Δηλαδή 30 ευρώ πάνω από τη διατίμηση αφού η δειγματοληψία γίνεται στο νοσοκομείο”.

“Μπορεί η απόφαση του Συμβουλίου να ελήφθη πριν την διατίμηση, θα πρέπει όμως να ακυρωθεί. Ακόμη όμως και χωρίς διατίμηση τα 40 ευρώ για έκαστο δείγμα rapid test είναι υπερβολικό. Η απόφαση είναι δημοσιευμένη από το νοσοκομείο” καταλήγει η Ομοσπονδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments