Αθλητισμός

Αμπντούλ Ουές: Τον «παρακολουθεί» ο Ολυμπιακός

Αμπντούλ Ουές: Τον «παρακολουθεί» ο Ολυμπιακός
Αμπντούλ Ουές: Εδώ και καιρό ακούγεται ότι ο Πειραιάς ενδιαφέρεται για τον αμυντικό του ΟΦΗ. Προς Ιούνιο τα μεταγραφικά σχέδια των «ερυθρολεύκων».

Μία από τις περιπτώσεις της εγχώριας αγοράς που κοιτάει ο Ολυμπιακός είναι και ο Αμπντούλ Ουές. Ο αμυντικός του ΟΦΗ είναι εδώ και αρκετό καιρό στο «στόχαστρο» του Πειραιά, μαζί με άλλους παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε αρκετές ομάδες, ακόμα κι αν τελικά δεν αγοράσουν τον Γενάρη αλλά πάνε για τον Ιούνη.

Σύμφωνα με το «ΦΩΣ»  ο δεξιός αμυντικός του ΟΦΗ αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες των Κρητικών, κάτι που έχει σαν συνέπεια να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο των «ερυθρολεύκων» εδώ και καιρό.

Συμβόλαιο με τον ΟΦΗ μέχρι το 2024

Στον Ολυμπιακό έχουν υπό στενή παρακολούθηση τον παίκτη. Ο Ουές έχει συμβόλαιο με τον ΟΦΗ μέχρι το 2024, κάτι που σημαίνει ότι για να αποκτηθεί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τα βρει στις διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Ηρακλείου. Από την πλευρά του το τμήμα σκάουτινγκ των πρωταθλητών έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του παίκτη, ο οποίος έχει τον ίδιο μάνατζερ, με τον Γιώργο Μασούρα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι η απόκτηση του Ουές, να πάει για το προσεχές καλοκαίρι, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν έχουν σαν προτεραιότητα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να κινηθούν για την απόκτηση σε δεξιού αμυντικού. Ωστόσο δεν αποκλείεται οι Πειραιώτες αν κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση τον Ιανουάριο στη θέση αυτή να γίνει κίνηση για την απόκτηση του παίκτη.

Λίγα λόγια για τον Αμντούλ Ουές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βικιπαίδεια, ο Αμπντούλ Ραχμάν Ουές (Abdul Rahman Oues, γενν. στις 14 Ιουνίου 1998) είναι Έλληνας-Σύριος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως δεξιός πλάγιος αμυντικός για τον ΟΦΗ. Ο Ουές άρχισε τη σταδιοδρομία στις ακαδημίες νέων του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια πέρασε τις σεζόν 2014-15 και 2015-16 στις ακαδημίες νέων της Μπρέντφορντ ΦΚ. Με την ομάδα κέρδισε δύο τίτλους National League U19 Alliance.

Κρήτη

Το 2015, ο Ουές επέστρεψε στην Ελλάδα και εντάχθηκε στις ακαδημίες νέων του Πλατανιά. Το Φεβρουάριο του 2017 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα. Ήταν αχρησιμοποίητος αναπληρωματικός κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Σούπερ Λιγκ τη σεζόν 2016-17 και αγωνίστηκε συχνά στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18, κάνοντας 17 εμφανίσεις.

Ο Ουές έκανε 29 εμφανίσεις και σημείωσε ένα γκολ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 και ήταν μέρος της ομάδας που έφτασε τα πλέι οφ ανόδου της Φούτμπολ Λιγκ. Τη σεζόν 2019–20, η οποία επηρεάστηκε από τη στρατιωτική θητεία του και την πανδημία του COVID-19, ο Ουές είχε 16 συμμετοχές και 1 γκολ, πριν αποχωρήσει από την ομάδα την 1η Ιουλίου 2020. Στα τέσσερα χρόνια του στην ομάδα, είχε 62 συμμετοχές και σημείωσε δύο γκολ.

Στις 2 Ιουλίου 2020, ο ΟΦΗ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουές με τετραετές συμβόλαιο. Ο Ουές έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Ελλάδας U21 σε μία φιλική νίκη με 4-3 επί της Σλοβακίας στις 22 Μαρτίου 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments