Διεθνή

Λονδίνο κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού μετά την ανακοίνωση lockdown

Λονδίνο κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού μετά την ανακοίνωση lockdown
Λονδίνο κορωνοϊός: Τα μπρος - πίσω του Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού δεν έχουν βοηθήσει την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού για το lockdown, ούτε τους πολίτες να πειθαρχήσουν.

Τελικά το Λονδίνο και περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας εισέρχονται σε καθεστώς αυστηρού lockdown μετά την ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον. Ο ίδιος λίγες μέρες πριν και ενώ είχε ήδη επιβληθεί lockdown επιπέδου 3, είχε προαναγγείλει την χαλάρωση των μέτρων τις μέρες των γιορτών με το επιχείρημα ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα Χριστούγεννα. Οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι εδώ και καιρό χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα και καλούσαν την κυβέρνηση της Βραετανίας όχι μόνο να μην χαλαρώσει τους περιορισμούς αλλά να τους αυξήσει. Τελικά αυτό και έγινε μετά και τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του ιού.

Έτσι χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από σήμερα 20 Δεκεμβρίου τίθενται σε ισχύ lockdown επιπέδου 4 στην περιφέρεια του Λονδίνου και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα. Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων από τον ιό με την κυβέρνηση να εξηγεί ότι έχει εντοπισθεί ένα «νέο στέλεχος» του κορωνοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού».

Η ανακοίνωση αυτή κάθε άλλο παρά προετοιμασμένους βρήκε τους Λονδρέζους. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να φύγουν από την πόλη ή να μετακινηθούν στο σπίτι τους καθώς από σήμερα δεν θα επιτρέπεται η διαμονή σε άλλο μέρος. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να επικρατήσει κομφούζιο στους δρόμους, και συνωστισμός στα ΜΜΜ. Την ίδια στιγμή συνωστισμός επικράτησε και στα καταστήματα σε Covent Garden, Soho και Oxford.

Μια επιβάτιδα ονόματι Harriet Clugston πόσταρε ένα βίντεο στο οποίο πλήθη ανθρώπων βρίσκονταν στην ουρά του σταθμού του Λονδίνου, περίπου στις 19:30 το Σάββατο, καθώς περίμεναν ένα τρένο για το Λιντζ.

Έχοντας μπει ήδη μια φορά σε τρένο, αυτή είπε, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, «όπως αναμένεται, το τρένο είναι συνωστισμένο. Οι ανακοινώσεις λένε ότι η κοινωνική απόσταση δεν θα είναι εφικτή λόγω όγκου και πρέπει κάποιος να κατέβει αν δεν νιώθει άνετα με αυτό. Όλοι φυσικά έχουν τις βαλίτσες τους, οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να τηρήσουν τα μέτρα τοποθετώντας τις βαλίτσες τους πάνω στα καθίσματα αλλά άλλοι επιβάτες τους ζητούν να τις μετακινήσουν καθώς το τρένο είναι γεμάτο. Για να το κάνουμε ακόμη χειρότερο, μας είπαν ότι το τρένο θα βγει εκτός λειτουργίας στο Ντέρμπι, θα μπούμε σε ένα νέο τρένο, μεταδίδοντας χωρίς αμφιβολία τον ιό σε άλλους συνεπιβάτες. Η μέγιστη ζημιά είναι σίγουρη».

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ισχύουν στην Αγγλία:

  • Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων.
  • Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν.
  • Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν.
  • Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο επίπεδο 4.
  • Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν τη νύκτα εκτός του σπιτιού τους.
  • Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments