Τεχνολογία

Instagram Lite: Η «ελαφριά» έκδοση είναι μόλις 2MB

Instagram Lite: Η «ελαφριά» έκδοση είναι μόλις 2MB
Instagram Lite: Δυναμική επιστροφή της πιο ελαφριάς εφαρμογής του γνωστού Social Media.

Όσο περνάνε τα χρόνια, οι εφαρμογές των Social Media γίνονται όλο και πιο βαριές. Παράλληλα χρειάζονται και πιο γρήγορο ίντερνετ για να λειτουργήσουν σωστά. Ωστόσο σε κάποιες χώρες αυτό δεν είναι δεδομένο. Προκειμένου να μη χάνουν χρήστες οι εταιρίες έχουν λανσάρει τις Lite εκδόσεις των εφαρμογών. Ειδικότερα η οικογένεια του Facebook έχει ήδη κυκλοφορήσει τις πιο ελαφριές version των εφαρμογών τους.

Το Instagram λοιπόν εξέδωσε μία νέα Lite εφαρμογή, η οποία καταλαμβάνει μόλις 2MB στο smartphone. Να υπενθυμίσουμε πως υπήρχε από το 2018 μία Lite έκδοση του Instagram την οποία απέσυρε το Μάιο που μας πέρασε για να αναπτύξει τη νέα έκδοση που βλέπουμε σήμερα. Το Instagram Lite λειτουργεί όπως το κανονικό Instagram, δίνοντας πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά όπως το feed και τα Stories.

Ωστόσο για να παραμείνει στα 2MB, έχουν κοπεί τα Reels, το IGTV, ενώ δεν υπάρχουν και AR stickers. Έχει διαφορετικό logo και λευκό background για να ξεχωρίζει από την κύρια εφαρμογή. Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην Ινδία και δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση ακόμα για το αν και πότε θα φτάσει στον υπόλοιπο κόσμο. Με αυτήν τη νέα εφαρμογή, ο social media γίγαντας έχει πλέον lite εφαρμογές για το Facebook, το Messenger και το Instagram.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments